13:25 12.12.2017

Луценко готовий підтримати обвинувачення Пімахової, якщо Холодницький висуне його

3 хв читати
Луценко готовий підтримати обвинувачення Пімахової, якщо Холодницький висуне його

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що готовий підтримати обвинувачення проти першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової, якщо керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький прийме таке рішення.

"Щодо Пімахової все дуже просто. Є підстави притягнути її до відповідальності - вперед. Є одна проблема: стосовно неї не було навіть відкрито кримінального провадження. Все, про що говорять, про її можливу корупцію, було зафіксовано в рамках оперативно-технічної справи", - зазначив генпрокурор під час брифінгу у вівторок у Києві.

Водночас Ю.Луценко запевнив: "Якщо керівник САП пан Холодницький вбачає можливість притягнення її (до кримінальної відповідальності - ІФ), я його підтримуватиму, а якщо ні, то треба припинити (через - ІФ) недоведеність обвинувачення".

Як повідомлялося, в Державній міграційній службі України (ДМС) раніше повідомили про затримання агента НАБУ при спробі надання хабара першій заступниці голови ДМС Діні Пімаховій. "Протягом кількох місяців агент НАБУ ... неодноразово намагався спровокувати Д.Пімахову, пропонуючи великі суми хабарів за прийняття нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В'єтнаму та Ірану, яких навіть не існувало в реальності", - заявили у відомстві.

За інформацією ДМСУ, Д.Пімахова звернулася із заявою до правоохоронних органів про те, що їй намагаються передати хабар, після чого правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів щодо документування злочинної групи. "У результаті при спробі передати першу частину хабара в розмірі $15 тис агента НАБУ затримали на місці скоєння злочину співробітники СБУ. Злочинні дії агента НАБУ щодо провокування підкупу посадової особи підпадають під відповідальність, передбачену ст.370 Кримінального кодексу - "провокація підкупу", - заявили в відомстві.

У НАБУ заявили, що ніколи не провокували жодного з чиновників ДМСУ на хабар, а Генпрокуратура і СБУ "незаконно втрутилися" в їхню спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в ДМС, затримавши 29 листопада їхнього детектива, який працював під прикриттям. На переконання НАБУ, насправді має місце "спланована диверсія" стосовно працівників Бюро і САП, реалізована СБУ і санкціонована генпрокурором.

У Бюро спростовують інформацію, опубліковану на сайті ДМСУ увечері 29 листопада про те, що "агент НАБУ" нібито протягом кількох місяців неодноразово пропонував першому заступнику ДМСУ "великі суми хабарів". У НАБУ також зазначають, що з початку спецоперації в квітні 2017 року задокументовано безліч інших фактів незаконної діяльності організованого злочинного угруповання у складі дійсних і колишніх співробітників центрального апарату і територіальних підрозділів ДМСУ.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що НАБУ потрібний орган в Україні, але його співробітникам слід навчитися ловити корупціонерів законними методами. "Боротися зі злом неможливо незаконними методами ... Мені здається, що це не з точки зору моралі, ні з точки зору законодавства не є тим, для чого створювався правоохоронний орган спеціального призначення", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА