16:00 12.12.2017

Саакашвілі викликають на допит до Генпрокуратури як підозрюваного на 18 грудня

3 хв читати
Саакашвілі викликають на допит до Генпрокуратури як підозрюваного на 18 грудня

Екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі викликають на ранок 18 грудня до Генпрокуратури України на допит як підозрюваного в кримінальному провадженні за ознаками скоєння низки кримінальних злочинів.

"Саакашвілі Міхеіл Ніколозович ... Вам необхідно з'явитися 18 грудня 2017 року о 9 годині 30 хв. до Генеральної прокуратури України за адресою: м. Київ, вул. Різницька, 13/15, каб. 1106Б до прокурора групи прокурорів у кримінальному провадженні - заступника начальника управління особливо важливих справ - начальника відділу пріоритетних доручень Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України Домбровського Я.В. для проведення допиту як підозрюваного в кримінальному провадженні №42017000000004873 від 4.12.2017 року за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 15, ч. 3 ст.28, ч.2 ст.256; ч.3 ст.28 ч.4 ст.110-2; ч.1 ст.15 ч.3 ст.28 ч.4 ст.110-2 КК України", - йдеться в повістці, оприлюдненій на сайті Генпрокуратури у вівторок удень.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі затримали 5 грудня, але прибічники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політика було оголошено в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні, та продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій і приховання їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання його доставили в СІЗО СБУ в Києві, де він оголосив голодування.

У неділю в центрі Києва відбувся марш і віче прибічників М.Саакашвілі з вимогою звільнення політика, а також ухвалення законів про імпічмент президента, про Антикорупційний суд, про вибори, а також відставки Ю.Луценка.

У понеділок уранці М.Саакашвілі доставили до будівлі Печерського районного суду Києва. Увечері того самого дня суддя Печерського райсуду Лариса Цокол не задовольнила клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту М.Саакашвілі на час проведення розслідування, і його відпустили просто в залі суду. При цьому суддя зазначила, що це рішення прокуратура може оскаржити в апеляційній інстанції протягом п’яти днів. Після цього Ю.Луценко заявив, що сторона обвинувачення подаватиме апеляцію на рішення Печерського суду про запобіжний захід для М.Саакашвілі.

Ст. 110-2 КК України - фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України (караються позбавленням волі на термін від 8 до 10 років).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА