19:02 12.12.2017

Суд дозволив затримати бізнесмена Димінського

2 хв читати
Суд дозволив затримати бізнесмена Димінського

 Суд санкціонував затримання бізнесмена Петра Димінського, підозрюваного у вчиненні резонансної дорожньо-транспортної пригоди у Львівській області в серпні цього року, повідомляє прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Суд задовольнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання Димінського П.П. та доставку його до суду для обрання запобіжного заходу - тримання під вартою", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

Як повідомлялося, 18 серпня автомобіль із кортежу бізнесмена, власника футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського врізався в "Опель", за кермом якого перебувала 31-річна Наталія Тріла. Жінка загинула внаслідок ДТП. Її родичі стверджують, що за кермом "Мерседеса" перебував бізнесмен П.Димінський.

Водночас один із його охоронців Андрій Борщ повідомив поліції, що він керував автомобілем під час ДТП. Його взяли під варту за рішенням суду.

22 серпня П.Димінський полетів до Швейцарії.

23 серпня генпрокурор України Юрій Луценко заявив, посилаючись на дані експертизи, що за кермом перебувала інша людина, а не затриманий охоронець.

На початку вересня Апеляційний суд Львівської області змінив А.Борщу запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

9 грудня мати загиблої в ДТП Н.Тріли Марія заявила про повне відшкодування збитків, спричинених цією аварією, а також відкликала доручення, видані третім особам на представництво її інтересів у судах та інших органах щодо ДТП. "Матеріальних претензій у зв'язку з зазначеною дорожньо-транспортною пригодою не маю, що свідчу своїм підписом", - йдеться у заяві М.Тріли на ім'я слідчого та прокурора.

На думку адвоката А.Борща, таким чином "нарешті вдалося вибачитися перед мамою дівчини, яка загинула в ДТП 18 серпня".

12 грудня з'явилася інформація про те, що П.Димінському оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть постраждалого) Кримінального кодексу України, також підготовлено клопотання до суду про дозвіл на його затримання та застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Водночас кримінальне провадження стосовно А.Борща закрито з огляду на відсутність у його діях складу кримінального злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА