19:55 12.12.2017

НАБУ і САП затримали чотирьох осіб у справі про розкрадання коштів "Держінвестпроекту"

2 хв читати
НАБУ і САП затримали чотирьох осіб у справі про розкрадання коштів "Держінвестпроекту"

Детективи Національного антикорупційного бюро України у вівторок здійснили низку обшуків, за результатами яких затримали чотирьох осіб, ймовірно задіяних у корупційній схемі розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України ("Держінвестпроект") та держпідприємства "Державна інвестиційна компанія" в сумі 259,2 млн грн.

Як повідомляється на офіційному сайті НАБУ, обшуки та затримання відбулися під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Імена затриманих не називають, проте зазначено, що серед них екс-заступник голови "Держінвестпроекту", який також був радником директора "Держінвесткомпанії", колишній працівник "Держінвестпроекту"; екс-директор "Держінвесткомпанії", а також директор низки приватних підприємств з ознаками фіктивності.

"За версією слідства, зазначені особи, зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між ДП "Державна інвестиційна компанія", ТОВ "ТД "Борисфен" і ТОВ "Боржава резорт" для реалізації національних проектів "Якісна вода" та "Олімпійська надія-2022". Після отримання коштів ці компанії, які, на думку детективів НАБУ, від початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних службовим особам "Держінвестпроекту", - йдеться в повідомленні.

Розслідування цих фактів детективи НАБУ здійснюють із липня 2016 року, після того, як його було передано з Головного слідчого управління МВС України.

У НАБУ також нагадують, що 2 серпня у рамках розслідування цього кримінального провадження детективи НАБУ затримали директора одного з приватних підприємств, причетну до розкрадання 94 млн грн "Держінвесткомпанії" у 2012-2014 рр.

Як повідомлялося, екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва було оголошено в міжнародний розшук за підозрою в заволодінні в 2012 році в змові з іншими особами коштами держбюджету України на суму близько 7,5 млн грн. 8 вересня 2016 року стало відомо про арешт В.Каськіва в Панамі, у березні 2017 року стало відомо, що Панама відмовила йому в наданні статусу політичного біженця.

Генпрокурор України Юрій Луценко 1 листопада повідомив, що В.Каськіва екстрадирували з Панами в Україну, того самого дня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з можливістю внесення 160 тис. грн застави; необхідну суму було внесено того самого дня. Окрім того, суд зобов'язав його здати всі наявні закордонні паспорти та являтися на першу вимогу до слідчого, а також повідомляти про своє місцезнаходження.

За словами Ю.Луценка, суть обвинувачення зводиться до розкрадання державних коштів під час розміщення зовнішньої реклами, йдеться про розтрату 7 млн 463 тис. грн. За його словами, В.Каськів повністю сплатив усю суму, і це повністю підтверджує обґрунтованість обвинувального акта прокуратури, проте юридично не визнав своєї провини, хоча його перші свідчення фактично свідчать про це.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА