Події

Brent подорожчала до $ 63,91 за барель

Ціни на нафту, що завершили торги у вівторок зниженням після істотного стрибка під час сесії, відновили зростання в середу на сигналах триваючого скорочення запасів у США.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $ 0,57 (0,9%) - до $ 63,91 за барель. До закриття попередньої сесії контракт подешевшав на $ 1,35 (2,09%) - до $ 63,34 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) виросла до цього часу на $ 0,33 (0,58%) - до $ 57,47 за барель. До закриття ринку у вівторок вартість контракту скоротилася на $ 0,85 (1,47%) - до $ 57,14 за барель.

Дані Американського інституту нафти (API), оприлюднені у вівторок, вказали на скорочення запасів нафти в США за підсумками минулого тижня на 7,38 млн барелів.

Офіційні дані про запаси будуть оприлюднені міністерством енергетики США в середу ввечері. За оцінками експертів S & P Global Platts, запаси нафти в США за минулий тиждень зменшилися на 4 млн барелів.

У вівторок ціна Brent піднімалася до $ 65,83 за барель - максимуму з середини 2015 року на тлі припинення роботи важливого нафтопроводу в Північному морі.

Як повідомлялося, в трубопроводі Forties Pipeline System (FPS), через який транспортується 40% північноморської нафти, що видобувається на британському шельфі, була виявлена ​​тріщина.

FPS транспортує нафту з 85 родовищ, включаючи два найбільші на британському шельфі - Buzzard і Forties. Призупинення системи скорочує поставки на ринок приблизно на 400 тис. барелів на добу.

Ineos, що є оператором FPS, повідомила, що трубопровід не працюватиме протягом декількох тижнів. Компанія відзначила, що витік нафти через тріщини в трубопроводі виявився незначним і був зупинений.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявило у вівторок, що не бачить необхідності вживати екстрених заходів у зв'язку з аварією на FPS, оскільки ринок в достатній мірі забезпечений нафтою з інших джерел.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ