08:58 13.12.2017

Якщо Димінський не повернеться в Україну, його оголосять у міжнародний розшук

2 хв читати

Якщо бізнесмен Петро Димінський, якого підозрюють у здійсненні смертельної ДТП у Львівській області 18 серпня, не повернеться в Україну для надання свідчень, його оголосять у міжнародний розшук, заявив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"Це не політична справа, тут ніяких питань не повинно бути", - зазначив А.Геращенко в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна".

"На сьогодні Інтерпол має розшукувати Димінського П.П. після отримання інформації від України. Це не політична справа, тут ніяких питань не повинно бути. Це кримінальне переслідування за статтею 286, пункту 2 (вчинення ДТП, що спричинило загибель людини)", - вважає він.

А.Геращенко також відзначив встановлення прокуратурою, що в момент скоєння ДТП за кермом перебував саме П.Димінський.

"Після того, як пан Димінський покинув країну, слідчі використали весь арсенал, який є в них по закону, і почали використовувати експертизи ДНК. Наприклад, на подушці, яка спрацювала в Mercedеs, були біологічні останки того, хто вліпився в цю подушку обличчям. Після цього було отримано дозволи суду на проведення обшуків за місцем проживання Димінського та на роботі. Там вилучали подушки, простирадла, щоб узяти ДНК. Слідчі за чотири місяці розслідування вийшли на те, що за кермом був саме Димінський, вони підозрюють його в цьому. Чи був чи ні - це встановить суд", - переконаний народний депутат.

А.Геращенко рекомендує бізнесмену все ж повернутися в Україну і прийти на допит до слідчих як підозрюваний.

"Якщо б він робив так, як роблять порядні люди в такій ситуації, то рішення було б максимально м'яким", - зазначає він.

Також радник глави МВС наголосив, що якщо П.Димінський не повернеться в Україну, то буде оголошений у міжнародний розшук.

"І потім коли він захоче прилетіти до якогось аеропорту або перетнути якийсь кордон, він буде в базі розшуку Інтерполу", - переконаний А.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА