10:59 13.12.2017

Справу групи, що займалася розбоєм під керівництвом екс-міліціонера і поліцейського, передано до суду

2 хв читати
Справу групи, що займалася розбоєм під керівництвом екс-міліціонера і поліцейського, передано до суду

Прокуратура Харківської області направила до Харківського райсуду області обвинувальний акт стосовно групи, якій інкримінуються три жорстоких розбійних напади на харків'ян, зокрема на відомого лікаря, керівника Центру малоінвазивної хірургії Олега Песоцького та його сім'ю.

"На лаві обвинувачених виявилися 6 зловмисників... Їх обвинувачують у тому, що протягом осені 2015 - січня 2017 року вони здійснили три розбійних напади, в поєднанні з викраденням людей і застосуванням фізичного насильства і зброї. Встановлено 6 потерпілих. Загальна сума завданого матеріального збитку становить понад 3 млн грн... Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, 40-річний колишній співробітник правоохоронних органів і 42-річний поліцейський створили й очолили злочинне угруповання. У "справу" запросили друзів і знайомих.

Використовуючи базу МВС, члени групи підшукували заможних харків'ян, стежили за ними, розпорядком їхнього дня та їхніх сімей, а потім планували розбійні напади і викрадення.

Обом організаторам групи оголошено підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення та участь у злочинній організації), ч.4 ст.28 ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене злочинною організацією), ч .4 ст.28 ч.4 ст.187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства і проникненням в житло, вчинене злочинною організацією), ч.4 ст.28 ч.3 ст.357 (викрадення в особистих інтересах паспорта та інших важливих особистих документів, вчинене злочинною організацією), ч.4 ст.28 ч.3 ст.146 (незаконне викрадення людини з корисливих мотивів, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, із застосуванням зброї, вчинене злочинною організацією), ч.1 ст.382 (умисне перешкоджання виконанню рішення суду ), ч. 1 ст. 263 (зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу) КК України.

Крім того, старшому організатору, який на момент скоєння злочинів був співробітником поліції, також інкримінується зловживання владою і службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України) і приготування до вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном злочинною організацією (ч.4 ст. 8, ч.1 ст.14, ч.4 ст.187 КК України).

Членам групи (33, 34, 42 і 48 років) оголошено підозру в скоєнні аналогічних злочинів в складі злочинної організації.

Усіх шістьох заарештовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА