12:53 13.12.2017

Прокуратура ще не подала апеляції на рішення суду про запобіжний захід для Саакашвілі

2 хв читати
Прокуратура ще не подала апеляції на рішення суду про запобіжний захід для Саакашвілі

Прокуратура ще не подала апеляції на рішення Печерського районного суду Києва, що не задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу лідеру партії "Рух нових сил", екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі.

"Є п'ятиденний термін для підготовки апеляції. Над нею зараз працюють. Щойно її буде подано до апеляційної інстанції, ми про це інформуватимемо", - сказав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на брифінгу в Києві в середу.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі затримали 5 грудня, але прибічники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політика було оголошено в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні, та продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій і приховання їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання його доставили в СІЗО СБУ в Києві, де він оголосив голодовку.

Печерський районний суд Києва 11 грудня не задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту М.Саакашвілі на час проведення розслідування.

Того ж вечора генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що сторона обвинувачення подаватиме апеляцію на це рішення Печерського суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА