13:15 13.12.2017

Комітет нацоборони Канади рекомендує парламенту надати Україні летальну зброю й анонсувати план надання "безвізу" для українців

2 хв читати
Комітет нацоборони Канади рекомендує парламенту надати Україні летальну зброю й анонсувати план надання "безвізу" для українців

Постійний комітет з національної оборони Канади оприлюднив звіт "Канадська підтримка України в період кризи і збройного конфлікту", в якому рекомендує надати Україні летальну зброю у разі, якщо та продемонструє активну роботу щодо подолання корупції в країні.

"Уряд Канади надає летальну зброю Україні для захисту свого суверенітету від російської агресії за умови, що Україна демонструє, що активно працює на ліквідацію корупції на всіх рівнях державного управління", - свідчить одна із 17 рекомендацій, наведених у звіті.

Серед інших рекомендацій уряду Канади - брати участь в обміні розвідданими з Україною, заохочувати співпрацю з Україною у сфері оборонної промисловості, взяти зобов'язання щодо підтримання України в протидії гібридній агресії, зокрема кібератакам на державні системи та критичну інфраструктуру, а також щодо спротиву поширенню іноземної пропаганди та дезінформації через медіа.

Комітет також рекомендує уряду збільшити внесок Канади в Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні, виступити за введення миротворчої місії ООН в Україну, а також надалі забезпечувати серйозну військову підготовку для ЗСУ і знайти можливості для розширення видів навчання і підтримки з боку Збройних сил Канади (CAF) через операцію Unifier.

Ще одна рекомендація свідчить: "Уряд Канади анонсує план надання можливості безвізових поїздок для громадян України". Також уряду рекомендують відновити угоду про мобільність молоді з Україною, що дасть змогу кваліфікованим працівникам подавати заявки на поїздки та працювати в Канаді терміном до одного року для "подальшого зміцнення канадського та українського економічного і культурного співробітництва".

Також у документі міститься рекомендація розглянути можливість просування інтересів України у Великій сімці, сприяти розвитку відносин з українським урядом і громадськістю, особливо в боротьбі з корупцією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА