13:20 13.12.2017

Суд почав досліджувати докази, надані стороною захисту в справі про держзраду Януковича

1 хв читати
Суд почав досліджувати докази, надані стороною захисту в справі про держзраду Януковича

Оболонський районний суд Києва розпочав дослідження доказів, наданих стороною захисту в кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після розгляду клопотання про відвід колегії суддів, яке було відхилено судом, адвокати попросили долучити до справи низку документів. Серед них - листи В.Януковича міністрам закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі від 22 лютого 2014 року, в яких він просив їх сприяти у розв'язанні політичної кризи в Україні та виконати зобов'язань, які взяли на себе підписанти угоди про врегулювання тодішнього політичної кризи в країні .

Крім того, адвокати попросили суд долучити до справи інтерв'ю колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва та першого президента України Леоніда Кравчука, а також копію стенограми засідання РНБО України від 28 лютого 2014 року.

Після цього суд розпочав вивчення доказів, наданих стороною захисту. У суді були переглянуті відеозаписи виступів лідерів опозиції Віталія Кличка, Олега Тягнибока, Юрія Луценка на Євромайдані взимку 2014 року. На думку адвоката Віталія Сердюка, в цих виступах містилися неприховані погрози тодішньому президенту В.Януковичу, заклики до насильницького силової зміни влади в Україні.

У свою чергу, прокурори вважають ці докази неприпустимими і такими, що не мають відношення до цього кримінального провадження, і клопочуть перед судом визнати їх такими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА