14:37 13.12.2017

Родичі українців, яких насильно тримають в РФ або які засуджені у Росії, хочуть зустрітися з Порошенком

1 хв читати

Родичі громадян України, яких насильно тримають в РФ або які засуджені за політичні переконання в Росії, просять президента України Петра Порошенка про зустріч.

"Ми представляємо десятки полонених путінського режиму, які перебувають у тюрмах Росії і окупованого Криму. Скоро має відбутися обмін між Україною і ОРДЛО. Ми сподіваємося, що не забудуть і про наших родичів", - сказав на брифінгу в середу в Києві Ігор Гриб - батько Павла Гриба, викраденого російськими спецслужбами на території Білорусі, якого тримають у СІЗО Краснодара (РФ).

Він підкреслив, що не володіє інформацією, чи ці політв'язні є у списках на обмін.

"Ми звертаємося до президента України з проханням про зустріч, щоб він прояснив ситуацію. Спрямовуємо главі держави колективного листа, щоб поінформувати, в якому жалюгідному стані ми перебуваємо", - сказав І.Гріб.

Він поінформував, що за даними правозахисних організацій, на сьогодні, фактично, заручниками на території Росії і Криму є близько 60 осіб. Зокрема, це режисер Олег Сенцов, журналісти Роман Сущенко, Дмитро Штибліков, Олексій Бесараб, учасник АТО Євген Панов, кримськотатарський активіст Руслан Зайтулаєв та інші.

І.Гриб також повідомив, що родичі політичних в'язнів створили громадську організацію "Родичі політв'язнів Кремля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА