Події

Необхідно відновити дозвіл на ексгумацію та перепоховання останків загиблих в Україні і Польщі

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що необхідно відновити дозвіл на ексгумацію і перепоховання останків похованих в ХХ столітті поляків на території України і українців в Польщі.

"У відносинах, пов'язаних з періодом, який був до Другої світової війни і в період війни, і після неї, ми домовилися з паном президентом (України - ІФ) не робити кроків у напрямку чергових увічнень, не маючи науково перевірених доказів", - сказав А.Дуда на спільній з президентом України Петром Порошенко прес-конференції в Харкові в середу, трансляцію якої здійснював телеканал "112.Украіна".

За його словами, необхідно акцентувати увагу на проведенні досліджень історії того періоду і важливим елементом даних досліджень є ексгумація поховань.

"Ексгумації - це дуже важливий елемент. Я звернувся сьогодні до пана президента з дуже чітко сформульованим закликом, щоб ми могли подолати той глухий кут, який в цьому плані виник в польсько-українських відносинах. Щоб подолати цей тупик, необхідно повернути згоду на ексгумацію і по цю , і по той бік кордону", - сказав президент Польщі

А.Дуда додав, що шкодує через випадки знищення пам'ятників.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ