16:35 13.12.2017

Суд продовжив арешт підозрюваної в смертельній ДТП у Харкові Зайцевої

2 хв читати

Київський райсуд Харкова в середу продовжив запобіжний захід водієві Lexus Олені Зайцевій, підозрюваній у скоєнні смертельної ДТП у центрі Харкова.

"Суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 10 лютого включно", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, раніше під час засідання О.Зайцева визнала свою провину і просила пробачення в потерпілих.

18 жовтня на перехресті вул. Сумської та провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок цього Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молода людина). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

ДТП розслідується за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg Г.Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

8 листопада суддя Київський райсуд Харкова визначив Г.Дронову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до закінчення термінів досудового слідства, тобто до 19 грудня включно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА