18:16 13.12.2017

Людмила Костенко презентувала дослідження ЦРМ щодо порушень правил дорожнього руху в столиці

2 хв читати

Столична громада та чиновники повинні разом вирішувати питання безпеки на дорозі.  Про це заявила депутат Київради та засновник громадського об’єднання «Центр Розвитку Міста» Людмила Костенко на презентації дослідження громадської думки киян щодо причин виникнення ДТП.

https://youtu.be/v2GRWSfZ_Ns

Результати соціологічного дослідження стосовно причин виникнення ДТП, оцінки рівня безпеки та шляхів зниження кількості дорожніх пригод презентували у середу, 13 грудня, в інформагентстві УНІАН. Загалом представники ГО «Центр Розвитку Міста» з 20 листопада до 1 грудня 2017 року опитали 5 тисяч киян. Половина з опитаних водії, інша – пішоходи.  

Зазначимо, за статистикою управління дорожнього руху Національної поліції, з січня до серпня у порівнянні з минулим роком кількість ДТП в Україні зросла на 6,1% (до 76 тисяч випадків), кількість загиблих – на 2,8% (1377 людей). Причому, кожна четверта аварія відбулася в Києві – за цей період загинули 174 мешканці столиці.

«Причиною кожного п'ятого порушення правил дорожнього руху водіями та пішоходами на дорогах столиці є недосконалість транспортної інфраструктури. Зокрема, необлаштованість пішохідних переходів, погана якість розмітки та дорожнього покриття. Кожен десятий київський водій порушує ПДР щодня, а майже п'ята частина столичних пішоходів не здогадується про існування штрафів для тих, хто порушує вимоги закону», – розповіла Людмила Костенко.

Згідно з дослідженням, в рейтингу найпопулярніших порушень водіїв на першому місті – перевищення допустимої швидкості (40 %). На другому місці – порушення правил паркування (37,4 %). Третє місце – перетин суцільної подвійної смуги (28 %). Причини порушень ПДР водії називають такі: поруч не було інших транспортних засобів, запізнювався на роботу, погано обладнана дорога.

Щодо пішоходів, то 19% з опитаних навіть не знали, що чинним законодавством передбачено штрафи для пішоходів-порушників. Найбільша кількість порушень пов'язана з перетином пішоходами проїжджої частини в не призначених для цього місцях – 79 % випадків. Водночас 53% опитаних пішоходів радять збільшити кількість обладнаних переходів, де люди постійно переходять дорогу, також 28% вважає, що потрібно збільшувати розмір штрафів. 

«Отримані дані невтішні. Для вирішення проблем безпеки на дорозі потрібен комплексний підхід. Та, перш за все, необхідно об'єднати зусилля місцевої влади та громади. Нас з вами. Потрібно пропонувати реальні рішення, які можна реалізувати», – зазначила Людмила Костенко.

За її словам, вже найближчим часом ЦРМ планує розробити план співпраці громади та КМДА.

«Зокрема, маємо визначити найнебезпечніші пішохідні переходи в місті – та узгодити план щодо їх облаштування. Найбільшу увагу ми плануємо приділити переходам поблизу навчальних закладів. Також наші спеціалісти розроблять пропозиції щодо внесення змін в чинне законодавство», – підсумувала засновниця «Центру Розвитку Міста».

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА