20:52 13.12.2017

У Запорізькій області затримано зловмисників, які викрали раніше у підприємців близько 30 кг золотих виробів

2 хв читати
У Запорізькій області затримано зловмисників, які викрали раніше у підприємців близько 30 кг золотих виробів

У Запорізькій області співробітники спецпідрозділу КОРД затримали 7 осіб, які підозрюються в розбійному нападі на підприємців в Житомирській області та заволодінні золотими виробами загальною вагою близько 30 кг і вартістю понад 15 млн грн, повідомила Генеральна прокуратура України.

Як повідомляє в середу Генпрокуратура на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, групу зловмисників було затримано правоохоронцями безпосередньо перед вчиненням іншого злочину на території Запорізької області. У затриманих було виявлено зброю і боєприпаси, а двоє з них були одягнені в форму працівників поліції.

За інформацією Генпрокуратури, дана озброєна група раніше скоїла розбійний напад на підприємців в Житомирській області.

Правоохоронці нагадали, що 19 листопада 2017 року біля 19:00 на автодорозі Житомир - Могилів-Подільський в пмт.Грішківці Бердичівського району Житомирської області група осіб на двох автомобілях блокувала машину, в якій двоє підприємців поверталися з виставки ювелірних виробів і, застосувавши автоматичну зброю, скоїла розбійний напад. Зловмисники заволоділи ювелірними виробами із золота загальною вагою близько 30 кг, вартістю понад 15 млн грн, нарізним карабіном марки "Форт-202" і автомобілем марки Volkswagen Tiguan, на якому пересувалися підприємці.

Один з потерпілих, який намагався чинити опір нападникам, отримав вогнепальне поранення в стегно.

На підставі проведених розшукових дій і подальшого аналізу встановлено, що до скоєння злочинів причетні жителі Одеської області. А в середу, 13 грудня, підозрювані були затримані.

Наразі вирішується питання про кваліфікацію дій затриманих осіб та повідомлення ним про підозру.

Раніше в це день глава Національної поліції України Сергій Князєв на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук повідомив, що в Запоріжжі правоохоронці затримали 9 осіб, які під виглядом поліцейських скоювали розбійні напади.

"Тільки що в Запоріжжі поліцейські спільно з СБУ затримали групу з 9 чоловік, які переодягалися в поліцейську форму і скоювали розбійні напади на громадян та підприємців", - написав С.Князєв на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу.

За його словами, зловмисники були затримані під час нападу на приватний будинок.

"Попередньо встановлено, що всі вони - жителі окупованої частини Донецької області і підозрюються в низці зухвалих розбоїв із застосуванням зброї, які хвилею прокотилися по території держави", - написав глава Нацполіціі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА