10:53 14.12.2017

Порошенко: Ми реалізуємо проекти для перетворення зони відчуження на перспективну територію

2 хв читати
Порошенко: Ми реалізуємо проекти для перетворення зони відчуження на перспективну територію

Президент України Петро Порошенко повідомив, що в зоні відчуження на Чорнобильській АЕС тривають роботи із підготовки до введення в експлуатацію промислового комплексу з прийому та переробки твердих радіоактивних відходів, накопичених за час існування станції.

"Сьогодні з глибокою повагою схиляємося перед ліквідаторами аварії на Чорнобильській атомній електростанції, вклоняємося світлій пам'яті героїв, які врятували українську землю і, без перебільшення, весь світ від поширення радіаційної загрози", - сказав П.Порошенко в своєму зверненні у зв'язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, що розміщено на сайті президента України в четвер.

Він зазначив, що українська сторона разом із зарубіжними партнерами працює над удосконаленням нового унікального об'єкту укриття на ЧАЕС.

"В екстремальних радіаційних умовах була здійснена реконструкція всіх систем захисного контуру і контролю об'єкта, зокрема систем вентиляції та пожежогасіння, тривають роботи із підготовки до введення в експлуатацію промислового комплексу, призначеного для прийому і переробки твердих радіоактивних відходів, накопичених за час існування станції", - повідомив президент.

П.Порошенко подякував державам-донорам, міжнародним організаціям, і "всім небайдужим", які допомагали протягом останніх десятиліть і надають необхідну підтримку Україні в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

"Крок за кроком ми спільно реалізуємо низку важливих проектів із безпеки і екологічних проектів для гарантованого перетворення зони відчуження в перспективну, корисну територію", - сказав президент.

Водночас, за його словами, держава має спрямувати зусилля на вирішення питань медичного та соціального забезпечення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

"Переконаний, що запорукою вирішення проблем, пов'язаних із Чорнобилем, і в подальшому будуть міжнародна солідарність і злагоджена робота заради безпечного майбутнього прийдешніх поколінь", - підсумував П.Порошенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА