18:38 14.12.2017

У Києві відбувся перший національний форум DonbasTalks, присвячений вимушеним переселенцям

2 хв читати
У Києві відбувся перший національний форум DonbasTalks, присвячений вимушеним переселенцям

У Києві відбувся перший національний форум "DonbasTalks: історії тих, хто творить майбутнє". Цей проект зібрав жителів сходу України, які залишили свої оселі після початку війни і знову досягли успіху.

"Близько 1 млн 700 тис. осіб через війну були змушені залишити свої оселі, свої сім'ї та виїхати з окупованих територій. Сьогоднішня подія, яку ми організували спільно з міжфракційним об'єднанням "Парламентська платформа майбутнього Донбасу", Радою Європи та ООН, дуже важлива саме для них. Приклад учасників форуму може надихнути їх, допомогти дати гідну відповідь на нові виклики в житті. Переконаний, що переселенці можуть творити нову історію, спираючись на успішний досвід. Це стосується і простих людей, і тих, хто втратив там бізнес", - сказав народний депутат, співголова МФО "Парламентська платформа майбутнього Донбасу" Сергій Тарута під час форуму.

Разом з ним захід відкрили голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, заступник голови Управління ООН з координації гуманітарних питань Іван Бочорішвілі та головний редактор видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва.

Успішні історії переселенців у вільному просторі MediaHub представили директор фонду "Ізоляція" Оксана Саржевська-Кравченко, журналіст "Громадського радіо" Сергій Стуканов, директор із розвитку програм неурядової благодійної організації "СОС Дитячі містечка - Україна" Дарина Касьянова та чемпіон світу зі скелелазіння Данило Болдирєв.

Керівник Офісу Ради Європи в Україні М.Енберг повідомив, що Рада Європи та Кабінет Міністрів України розробили новий план взаємодії з надання допомоги переселенцям з Донбасу та Криму. План почне діяти вже з 2018 року.

Другий національний форум DonbasTalks планують провести наступного року. Учасники та організатори сподіваються обговорити стратегії відновлення повністю українського Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА