19:30 14.12.2017

Апеляційний суд відмовив екс-власнику банку "Михайлівський" у задоволенні його позову до НБУ

1 хв читати
Апеляційний суд відмовив екс-власнику банку "Михайлівський" у задоволенні його позову до НБУ

Апеляційний суд Києва 13 грудня скасував рішення суду першої інстанції і ухвалив нове рішення по суті позовних вимог, яким відмовив колишньому власнику банку "Михайлівський" (Київ) Віктору Поліщуку в задоволенні його позову до Національного банку України (НБУ) про захист ділової репутації, повідомив центробанк на веб-сайті.

Згідно з повідомленням, Печерський райсуд Києва 11 липня 2017 року зобов'язав НБУ спростувати неправдиву інформацію про В.Поліщука. Позивач вимагав визнати недостовірними і такими, що порушують його ділову репутацію, відомості про продаж банку "Михайлівський" і узгодження такого продажу НБУ.

Нацбанк оскаржив рішення суду в апеляційному порядку.

НБУ відніс банк "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних 23 травня 2016 року, а 12 липня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку. Рішення про виведення банку з ринку було прийнято в зв'язку з великою кількістю операцій з переказу вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку, що збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА