07:54 15.12.2017

Конгрес США підготував законопроект про допомогу Україні в сфері кібербезпеки

2 хв читати
Конгрес США підготував законопроект про допомогу Україні в сфері кібербезпеки

Комітет у закордонних справах Конгресу США розглянув і рекомендував до схвалення проект "Закону 2017 про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", в якому підкреслюється стратегічне партнерство між Вашингтоном і Києвом, повідомили в посольстві України в США.

"Комітет у закордонних справах Палати представників розглянув і рекомендував до схвалення проект "Закону 2017 про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства в Фейсбук в четвер.

Законопроект визначає, що політикою США є надання допомоги уряду України в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки. У законопроекті передбачається встановлення найбільш сучасних безпечних оновлень на комп'ютерах органів державної влади, в тому числі систем програмного захисту, спрямованих на захист об'єктів критичної інфраструктури України; зменшення залежності України від російських технологій; сприяння розширенню участі України в програмах обміну інформацією, пов'язаною з проблематикою кібербезпеки і міжнародних зусиллях з протидії кіберзагрозам, а також розвитку України своїх повноважень у сфері кібербезпеки.

Разом з тим, в документі підтверджується прихильність Сполучених Штатів Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, з Будапештським меморандумом про гарантії безпеки, підтримці співпраці Києва з НАТО.

"Реалізація даної законодавчої ініціативи стане важливим внеском у боротьбу України з гібридною війною РФ, продовженням і складовою якої є здійснення кібератак проти нашої держави. Співавторами документа виступили члени Конгресового українського косуса, конгресмен-демократ Б.Бойл і конгресмен-республіканець Б.Фітцпатрік", уточнюється в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА