09:00 15.12.2017

Ірина Луценко сподівається на отримання у 2018 році коштів оточення Януковича на програми з захисту жінок від насильства

2 хв читати
Ірина Луценко сподівається на отримання у 2018 році коштів оточення Януковича на програми з захисту жінок від насильства

Представник президента України у Верховній Раді (фракція "Блок Петра Порошенка") Ірина Луценко розраховує, що наступного року вдасться отримати близько 30 млрд грн із коштів оточення екс-президента України Віктора Януковича, частину яких буде спрямовано на фінансування програм із захисту жінок від насильства.

"Питання втілення в життя прийнятих минулого тижня законів проти домашнього насильства набуває особливої ваги. Доведеться приймати сотні документів, аби закладені в законі норми запрацювали, жертвам домашнього насильства надавалася повна допомога, а кожен кривдник отримував реакцію держави – від корекційної програми до позбавлення волі, залежно від скоєного", - написала І.Луценко на сторінці у Facebook у четвер за підсумками зустрічі з представниками уряду, міжнародних організацій, посольств і з працівниками мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Говорячи про фінансування таких програм, вона запевнила, що "уряд наступного року матиме близько 30 млрд грн від спецконфіскації", пояснивши, що "гроші Януковича" та його наближених підуть на фінансування армії, сільську медицину та інфраструктуру, соціальні проекти. "Зокрема, на створення притулків для жертв насильства, "гарячої лінії" та інших заходів превенції та ліквідації наслідків домашнього насильства", - додала І.Луценко.

Вона також навела статистику Міністерства соціальної політики, згідно з якою кожна четверта жінка в Україні потерпає від насильства, при цьому переважна більшість таких випадків (від 70% і вище) відбуваються вдома, в сім'ях.

"Попереду в нас дуже багато роботи. Це і подальша зміна законодавства, тому що з 75 рекомендацій Ради Європи ми внесли зміни лише до восьми законів і кодексів, залишилося ще близько 20. Це і своєрідний лікбез для населення щодо правових інструментів захисту. Це і створення комплексної системи захисту від насильства та запобігання йому", - повідомила про плани представник президента в парламенті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА