09:49 15.12.2017

Суд засудив до 15 років в'язниці громадянина РФ за вбивство українських військових у зоні АТО в грудні 2014 року

1 хв читати
Суд засудив до 15 років в'язниці громадянина РФ за вбивство українських військових у зоні АТО в грудні 2014 року

Артемівський міськрайонний суд Донецької області виніс обвинувальний вирок громадянину РФ, який у складі терористичної організації "Луганська народна республіка" керував танком і стріляв по українських військових у зоні АТО, внаслідок чого в грудні 2014 року загинули українські військовослужбовці.

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України з посиланням на першого заступника генпрокурора Дмитра Сторожука, суд постановив призначити обвинувачуваному реальну міру покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією прес-служби, цей громадянин РФ, перебуваючи в м. Красний Луч Луганської області, в грудні 2014 року вступив у злочинну змову з активними учасниками терористичної організації "Луганська народна республіка". Він забезпечував обслуговування і функціонування військової техніки механізованого батальйону "Август", що входить до складу цієї терористичної організації.

Надалі росіянин, виконуючи відведену йому роль, обслуговував і керував танком Т-64-Б, екіпаж якого здійснював вогневе ураження позицій сил АТО поблизу м. Санжарівки Донецької області, внаслідок чого дістали тілесних ушкоджень і загинули військовослужбовці Збройних Сил України.

Унаслідок бойового зіткнення цей танк було знешкоджено, а зазначеного громадянина затримали.

Кримінальне провадження розслідувалося за ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА