16:36 15.12.2017

Клімкін у Нью-Йорку обговорює необхідність доступу іноземних лікарів до українців, яких утримують у Росії та Криму

2 хв читати
Клімкін у Нью-Йорку обговорює необхідність доступу іноземних лікарів до українців, яких утримують у Росії та Криму

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час візиту до Нью-Йорка (США) обговорює необхідність доступу іноземних та українських лікарів до громадян України, утримуваних у пенітенціарних установах на території Росії та в окупованому Криму.

"Умеров, Гриб, Клих, Веджіє Кашка, тепер Дегерменджі - людей в буквальному сенсі замордовують, доводять до смерті. У Нью-Йорку з партнерами говорю про необхідність доступу іноземних та українських лікарів до всіх українців, що незаконно утримуються РФ", - написав міністр на своїй сторінці в мікроблозі Twitter у п'ятницю.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з ненаданням медичної допомоги громадянину України Бекіру Дегерменджі, незаконно затриманому на території тимчасово окупованого Криму та госпіталізованому до реанімації у важкому стані.

"Відмови російської сторони в наданні затриманим та засудженим громадянам України необхідної їм медичної допомоги набули системного характеру як на території Російської Федерації, так і в тимчасово окупованій АР Крим", - повідомляє МЗС України на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

У повідомленні зазначено, що, попри численні звернення посольства України в РФ та Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, російська сторона відмовляє в доступі до незаконно утримуваного в СІЗО м. Краснодара українця Павла Гриба українських лікарів.

Крім того, у Києва "глибоке занепокоєння викликає" погіршення стану здоров'я незаконно засудженого громадянина України Станіслава Клиха та відхилення російською стороною запитів консула щодо проведення незалежного медичного обстеження утримуваного українськими або іноземними лікарями.

"Міністерство закордонних справ України розцінює відмови російської сторони у наданні медичної допомоги громадянам України, утримуваним у пенітенціарних закладах, як свідоме вчинення на них тиску", - йдеться в повідомленні.

Київ вимагає від Москви забезпечити право українських громадян, що перебувають в ув'язненні на території РФ та Криму, на необхідну медичну допомогу в повному обсязі.

"Також укотре закликаємо надати дозвіл на доступ українських лікарів до Павла Гриба та Станіслава Клиха", - заявили в МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА