18:26 15.12.2017

Прокурор оскаржив рішення Печерського райсуду про відмову взяти Саакашвілі під домашній арешт

2 хв читати
Прокурор оскаржив рішення Печерського райсуду про відмову взяти Саакашвілі під домашній арешт

Прокурор Генеральної прокуратури України Олександр Говорущак подав скаргу до Апеляційного суду Києва на рішення суду першої інстанції (Печерського районного суду Києва) про відмову застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Інформація про подачу 15 грудня такої апеляції міститься на сайті Апеляційного суду Києва (єдиний унікальний номер судової справи - 757/73820/17-к.

При цьому не вказано, що мова йде про М.Саакашвілі. Однак про те, що ця справа стосується М.Саакашвілі, свідчить те, що як сторони у справі названі, зокрема, його адвокати Руслан Чорнолуцький і Павло Богомазов, а суть справи - про відмову в застосуванні запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту (рішення суду першій інстанції від 11 грудня).

Апеляцію розглядатимуть судді Олег Присяжнюк, Денис Масенко та Ігор Паленік.

Про дату і час розгляду скарги прокурора даних поки немає.

Як повідомлялося, 5 грудня М.Саакашвілі був затриманий, але прихильники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політик був оголошений в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка $0,5 млн на свою діяльність в Україні, і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий з С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня. Інкримінована йому ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання він був доставлений в СІЗО СБУ в Києві, де оголосив голодування.

11 грудня Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту М.Саакашвілі на час проведення розслідування.

Генпрокурор України заявив, що сторона звинувачення буде подавати апеляцію на це рішення Печерського суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА