18:28 15.12.2017

Генпрокуратура направила до суду справу Каськіва

2 хв читати
Генпрокуратура направила до суду справу Каськіва

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроект) Владислава Каськіва, повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України закінчило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України у вчиненні злочинів", - написав він на сторінці у Facebook у п'ятницю.

А.Лисенко нагадав, що йдеться про злочини, передбачені ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) і ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Він також повідомив, що обвинувальний акт стосовно В.Каськіва 14 грудня направлено до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.

Як повідомлялося, 13 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Каськів ознайомився з матеріалами досудового розслідування і його справу має бути направлено до суду.

В.Каськіва було оголошено в міжнародний розшук за підозрою в заволодінні в 2012 році в змові з іншими особами коштами держбюджету України на суму близько 7,5 млн грн. 8 вересня 2016 року стало відомо про арешт В.Каськіва в Панамі, у березні 2017 року стало відомо, що Панама відмовила йому в наданні статусу політичного біженця.

Генпрокурор України Ю.Луценко 1 листопада повідомив, що В.Каськіва екстрадирували з Панами в Україну, того самого дня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з можливістю внесення 160 тис. грн застави; необхідну суму було внесено того самого дня. Крім того, суд зобов'язав його здати всі наявні закордонні паспорти та являтися на першу вимогу до слідчого, а також повідомляти про своє місцезнаходження.

За словами Ю.Луценка, суть обвинувачення зводиться до розкрадання державних коштів під час розміщення зовнішньої реклами, йдеться про розтрату 7 млн 463 тис. грн. За його словами, В.Каськів повністю сплатив усю суму, і це повністю підтверджує обґрунтованість обвинувального акта прокуратури, проте юридично не визнав своєї провини, хоча його перші свідчення фактично свідчать про це.

12 грудня детективи НАБУ здійснили низку обшуків і затримали чотирьох осіб, задіяних у корупційній схемі розкрадання коштів Держінвестпроекту та держпідприємства "Державна інвестиційна компанія" в сумі 259,2 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА