21:08 15.12.2017

У МЗС України висловили протест у зв'язку з продовженням арешту в РФ українцеві Грибу

2 хв читати
У МЗС України висловили протест у зв'язку з продовженням арешту в РФ українцеві Грибу

У Міністерстві закордонних справ України висловлюють рішучий протест у зв'язку з рішенням Жовтневого районного суду м.Краснодар Російської Федерації, який продовжив до 4 березня 2018 року утримання громадянину України Павлу Грибу, який  незаконно утримується в Росії під вартою.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Жовтневого районного суду м.Краснодар від 15.12.2017 року продовжити до 04.03.2018 року термін утримання під вартою незаконно затриманого в Білорусі і переміщеного в Російську Федерацію громадянина України Павла Гриба", - йдеться в оприлюдненому в п'ятницю ввечері коментарі українського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС України додали, що безпідставне утримання П.Гриба під вартою, ігнорування російською стороною його прав, зокрема на отримання необхідної йому медичної допомоги, зустрічі з батьками та спілкування рідною мовою під час зустрічі з консулом "є переконливим свідченням систематичних порушень російською стороною прав громадян, що містяться в пенітенціарних установах і відсутності правосуддя в Російській Федерації ".

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року колишній співробітник Державної прикордонної служби України І.Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (в Гомель) на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися того ж дня. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав в Гомель на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло знаходиться в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб знаходиться в слідчому ізоляторі на території РФ, в Краснодарі.

Раніше Жовтневий районний суд Краснодара (РФ) продовжив утримання під вартою П.Гриба до 4 січня 2018 року.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА