16:33 16.12.2017

У Закарпатті через паводок перекрита траса, підтоплено 50 приватних дворів

3 хв читати
У Закарпатті через паводок перекрита траса, підтоплено 50 приватних дворів

 У Закарпатській області у зв'язку з паводком перекрито автодороги "Мукачеве – Рогатин" і "Заріччя – В.Ком'яти", підтоплено понад 1 тис. гектарів угідь і близько 50 приватних домогосподарств, повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

Як повідомляється в суботу на персональному сайті Г.Москаля, внаслідок інтенсивних дощів, які вже тиждень йдуть на Закарпатті, в основних водних артеріях регіону різко піднялася вода. У суботу рівень води в р. Латориця може досягти історичного максимуму 2001 року. Але найбільш небезпечна ситуація склалася в пониззі р. Боржава в Іршавському та Виноградівському районах.

"Вранці між с. Сільце і с. Вільхівка вода вийшла з берегів і перелилася через трасу "Мукачеве – Рогатин". Підтоплено близько 150 метрів дорожнього покриття, автомобільний рух перекрито, об'їзд автотранспорту здійснюється через Іршаву – Довге – Липецьку Поляну і Хуст", – повідомив Р.Москаль.

Також, за його словами, в с. Вільхівка підтоплено близько 50 підвалів житлових будинків, однак оскільки вода в р. Боржава продовжує підніматися, під загрозою підтоплення перебувають ще близько 100 дворів.

"З учорашнього дня на місці працюють пересувні насосні станції, для мінімізації подальших підтоплень водники та рятувальники укріплюють дамби мішками з піском", – розповів голова Закарпатської ОДА.

Також підтоплені парникові ділянки в Заріччі й Великих Ком’ятах у Виноградівському районі. В с. Ком'яти виникла загроза підтоплення житлових будинків, тому рятувальники спецтехнікою прорвали греблю на правому березі і пустили воду на сільгоспугіддя.

У суботу об 11:00 перекрито дорогу "Заріччя – В.Ком'яти", об'їзд транспорту (зокрема й великовагового) здійснюється через Берегове та Виноградів, а також через Іршаву – Довге – Липецьку Поляну та Хуст.

"Загалом по області місцевими стоками підтоплені понад тисячу гектарів сільгоспугідь, на відкачуванні води працюють 17 насосних станцій", – написав Г.Москаль.

Станом на 9:30 суботи вода в р. Латориця не досягає 60 см до історичного максимуму паводку 2001 року і все ще продовжує прибувати. Запас греблі до 1 метра.

Пізніше цього ж дня Г.Москаль на своєму сайті повідомив, що в с. Котельниця Воловецького району Закарпатської області паводкова хвиля пошкодила бетонний міст через р.Латорицю.

"Пошкоджена одна опора моста, перекриття просіло, частина ґрунту перед мостом обвалилася. На протилежному березі залишаються 64 житлових будинки. Оскільки автомобільний рух туди зараз заблоковано, люди переходять з берега на берег по кладці", – написав Г.Москаль, зазначивши, що працівникам облавтодору вже дано доручення обстежити пошкодження і разом з рятувальниками організувати тимчасову переправу.

Крім того, як повідомив Г.Москаль, в с. Вонігове Тячівського району вода р.Теребля прорвала близько 150 метрів дамби і підтопила 22 житлових будинки.

"Підтоплені городи та господарські споруди, а також 22 житлових будинки Вонігового. Вода зайшла в підвали, погреби іноді – в цокольні поверхи будівель, побудованих в низинах, де колись проходило русло Тереблі", – повідомив голова Закарпатської ОДА.

За його словами, на місці працюють рятувальники та представники органів державної влади. Потреби у відселенні людей поки що немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА