16:53 16.12.2017

Троє бойовиків "ДНР" і "ЛНР" отримали тюремні терміни

2 хв читати
Троє бойовиків "ДНР" і "ЛНР" отримали тюремні терміни

У Миколаївській та Луганській областях суди засудили до позбавлення волі трьох громадян, які воювали в лавах так званих "ДНР" і "ЛНР", повідомляє Служба безпеки України.

"Оперативники спецслужби встановили, що житель Миколаївщини у вересні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань терористів. У Ростові-на-Дону він пройшов спеціальну підготовку в одному з навчальних таборів. Перебуваючи у складі ОЗГ "Оплот", зловмисник брав безпосередню участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції", – інформує прес-центр СБУ в суботу.

Бойовик був затриманий співробітниками української спецслужби в січні 2015 року в Миколаєві, куди він прибув за завданням кураторів для організації діяльності диверсійних груп.

Під час обшуку в квартирі зловмисника правоохоронці виявили фотознімки та відеозаписи, які підтверджують його протиправну діяльність.

Суд визнав затриманого винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою, або участь у ній) і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Крім того, Рубіжанський міський суд Луганської області призначив покарання у вигляді 4 років і 5 місяців позбавлення волі двом обвинуваченим у співпраці з так званою "ЛНР".

"Правоохоронці задокументували, що двоє бойовиків, перебуваючи у складі терористичної організації "ЛНР", проводили коригування вогню артилерії під час обстрілу позицій сил антитерористичної операції. Бойовики також забезпечували взаємодію угруповання з іншими бандформуваннями і військовими підрозділами РФ", – йдеться в повідомленні.

У 2015 році співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями Збройних сил України затримали зловмисників на території Слов'яносербського району поблизу розташування одного з підрозділів української армії.

У бойовиків правоохоронці вилучили вогнепальну автоматичну зброю, гранату Ф-1, а також документи, що підтверджують їх причетність до незаконних збройних формувань.

"З лютого 2014 року слідчі Служби безпеки України направили до суду обвинувальні акти з 1929 людям, які вчинили злочини проти основ національної безпеки. З них 669 осіб визнані винними і засуджені до різних термінів ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА