09:04 17.12.2017

Зубко розповів про проект облаштування КПВВ "Майорськ"

2 хв читати
Зубко розповів про проект облаштування КПВВ "Майорськ"

У Донецькій Військово-цивільній адміністрації (ВЦА) розробили технічне завдання для налагодження функціонування контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Майорськ", яке погоджено з усіма службами, повідомив Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в рамках робочої поїздки в Донецьку область.

"Налагодження функціонування КПВВ "Майорськ", якісна логістика та організація руху - це умови, які забезпечать нормальне проходження кордону" - заявив віце-прем'єр під час свого візиту на КПВВ "Майорськ".

За словами віце-прем'єра, зі свого боку уряд буде готувати рішення про передачу земель державної власності під КПВВ до обласних ВЦА .

Також опрацьовуються питання виділення коштів на будівництво чотирьох КПВВ "Новотроїцьке", "Майорське", "Мар'їнка", і "Гнутове".

"Попереднє технічне завдання проекту передбачає можливість прикордонного огляду, як особистих речей, так і транспорту, облаштування навісу, елементарних санітарних умов тощо. Це буде будівництво з використанням тимчасових конструкцій, яке повинно забезпечити належні умови", - підкреслив Г.Зубко.

Він повідомив, що за попередніми розрахунками, вартість будівельних конструкцій для одного КПВВ становить близько 4 млн грн.

"Також додатково питання експлуатації - від 2,5 до 3 млн грн на один КПВВ на рік. Це в першу чергу забезпечення умов, витрати на енергозабезпечення, а також санітарні умови. Питання фінансування в умовах децентралізації цілком можна вирішити. Це кошти державного, місцевого бюджетів, а також за рахунок інших чинників", - додав чиновник.

"Українцям, які переміщаються з тимчасово окупованих територій, ми повинні створити належні умови і це наше спільне завдання на 2018 рік", - підкреслив Г.Зубко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА