19:12 17.12.2017

Правоохоронці відкрили два кримінальних виробництва за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу

2 хв читати
Правоохоронці відкрили два кримінальних виробництва за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу

За фактом спроби захоплення Жовтневого палацу прихильниками лідера "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі поліція відкрила кримінальне провадження, повідомив перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"За даним фактом порушено кримінальне провадження. Всі причетні до захоплення будівлі будуть встановлені. Винних буде притягнуто до відповідальності", - написав він на своїй сторінці в Facebook у неділю ввечері.

В.Аброськін підкреслив, що під час спроб штурму, в Жовтневому палаці відбувалося дитяче свято.

Згодом директор департаменту комунікацій Нацполіції Ярослав Тракало в коментарі телеканалу "112 Україна" повідомив, що учасники акції біля Жовтневого палацу застосовували піротехніку, кидали петарди.

За його словами, слідчі почали два кримінальні виробництва ст. 341 (замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд (карається позбавленням волі до 5 років) і ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (позбавлення волі до 12 років) КК України. Окрім того, зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 343 (перешкоджання діяльності правоохоронців).

Як повідомлялося, М. Саакашвілі закликав своїх прихильників не піддаватися на провокації і йти мирною ходою до Верховної Ради.

Політик заявив, що конфліктна ситуація біля Жовтневого палацу була "спеціально спровокована", оскільки раніше мітингувальників повідомили, що вони можуть увійти туди і провести збори, але замість цього їх зустріли кордони поліції, які застосовували спецзасоби.

Після цього М.Саакашвілі закликав присутніх піти мирною ходою до Верховної Ради, де, як повідомлялося раніше, анонсував установку "символічних пікетів" для тиску на народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА