08:43 18.12.2017

Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу

2 хв читати
Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу

За фактом спроби захоплення Жовтневого палацу прибічниками лідера "Рух нових сил" Міхеісаакала Саакашвілі поліція відкрила кримінальне провадження, повідомив перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"За цим фактом порушено кримінальне провадження. Усі причетні до захоплення будівлі будуть встановлені. Винні будуть притягнуті до відповідальності", - написав він на своїй сторінці у Facebook у неділю ввечері.

В.Аброськін наголосив, що під час спроб штурму в Жовтневому палаці відбувалося дитяче свято.

Згодом директор департаменту комунікацій Нацполіції Ярослав Тракало в коментарі телеканал "112 Україна" повідомив, що учасники акції біля Жовтневого палацу застосовували піротехніку, кидали петарди.

За його словами, слідчі розпочали два кримінальні провадження ст. 341 (замах на захоплення державних або громадських будівель або споруд (карається позбавленням волі до п’яти років)) і ст. 345 (загроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу (позбавлення волі до 12 років)) КК України. Крім того, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 343 (перешкоджання діяльності правоохоронців).

Як повідомлялося, М.Саакашвілі закликав своїх прибічників не піддаватися на провокації і йти мирним маршем до Верховної Ради.

Політик заявив, що конфліктна ситуація біля Жовтневого палацу була "спеціально спровокована", оскільки раніше мітингувальникам повідомили, що вони можуть увійти туди і провести збори, але замість цього їх зустріли кордони поліції, які застосовували спецзасоби.

Після цього М.Саакашвілі закликав присутніх пройти мирним маршем до Верховної Ради, де, як анонсувалося раніше, планувалося встановлення "символічних пікетів" для тиску на народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА