12:38 21.12.2017

Більшість українців вважає боротьбу з корупцією в Україні провальною - опитування

2 хв читати
Більшість українців вважає боротьбу з корупцією в Україні провальною - опитування

Більшість українців (85,9%) вважає боротьбу з корупцією в країні повністю або переважно неуспішною, свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Згідно з оприлюдненими в четвер у Києві даними опитування, 60,2% українців вважають боротьбу з корупцією в Україні повністю провальною, 25,7% - переважно неуспішною, але є і певні успіхи, 7,8% вважають таку боротьбу переважно успішної, але в якій є чимало невирішених проблем, і тільки 1,2% назвали боротьбу з корупцією успішною.

Більше половини респондентів також у більшості випадків покладають відповідальність за відсутність покарань для корумпованих чиновників на президента (60,3%), 42,3% - на Верховну Раду, 36,9% - на суди, які ухвалюють рішення щодо притягнення до відповідальності корупціонерів, 29,5% - на нові антикорупційні органи (НАБУ і САП) і 25,5% - на правоохоронні органи (Генпрокуратура, СБУ та ін..).

На питання "чи давали ви кому-небудь хабар або подарунок протягом 2017 року за ту чи іншу дію або рішення на вашу користь?" більше половини (60,5%) респондентів відповіли, що не давали і не пропонували, 14,4% відмовилися відповідати на запитання, 10,1% зізналися, що давали грошима, 7,1% - давали у вигляді подарунка, 5% сказали, що не давали, хоча у них просили або вимагали, 2,9% не змогли відповісти.

Дослідження провели Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 23 жовтня до 5 листопада 2017 року за фінансової підтримки програми USAID "Долучайся!" було опитано 1614 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА