14:03 21.12.2017

СБУ готує документи до суду для обрання запобіжного заходу затриманому за співпрацю зі спецслужбами РФ перекладачеві Гройсмана

2 хв читати
СБУ готує документи до суду для обрання запобіжного заходу затриманому за співпрацю зі спецслужбами РФ перекладачеві Гройсмана

Служба безпеки України готує документи до суду для обрання запобіжного заходу затриманому напередодні ввечері за підозрою у співпраці зі спецслужбами Росії помічнику-перекладачеві прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіславу Єжову.

"Наразі готуються документи для подння до суд для обрання запобіжного заходу", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у СБУ в четвер удень.

Як повідомлялося, співробітники контррозвідки СБУ ввечері 20 грудня затримали на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну. "Правоохоронці встановили, що чиновника завербували російські спецслужби під час тривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку", - повідомили в прес-центрі СБУ.

Затриманий повідомлений про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Підозра за ст. 111 КК передбачає запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, без альтернативи.

Про те, що затриманим СБУ співробітником Кабміну є помічник В.Гройсмана Станіслав Єжов, повідомив представник уряду у Верховній Раді Вадим Денисенко. С.Єжов неодноразово виконував функції особистого перекладача прем'єра на різних міжнародних зустрічах і під час закордонних поїздок.

За інформацією українських ЗМІ, С.Єжов супроводжував В.Гройсмана на всіх міжнародних зустрічах і в поїздках. Раніше він працював в посольстві України в США, а також в Адміністрації президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА