16:11 21.12.2017

Затриманий напередодні перекладач Гройсмана збирав інформацію за завданням ГРУ Генштабу ЗС РФ

2 хв читати
Затриманий напередодні перекладач Гройсмана збирав інформацію за завданням ГРУ Генштабу ЗС РФ

Затриманий у середу за підозрою в державній зраді помічник-перекладач прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслав Єжов збирав інформацію про зарубіжні поїздки українського прем'єра за завданням Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу Збройних сил Російської Федерації, заявляють у Службі безпеки України.

"Головним слідчим управлінням (СБУ - ІФ) під час кримінального провадження задокументовано діяльність співробітника Кабміну України, який у виконання завдань представників спецслужб Росії, а саме Головного розвідувального управління Збройних сил Російської Федерації, збирав службову інформацію Кабміну України, зокрема щодо зарубіжних поїздок та зарубіжних переговорів прем'єр-міністра України, яку під час особистих зустрічей, а також з використанням електронної пошти передавав представникам російської спецслужби", - поінформував заступник начальника ГСУ СБУ Віталій Маяков у відеоролику, оприлюдненому на каналі української спецслужби в Youtube в четвер.

При цьому заступник начальника ГСУ СБУ звернув увагу на те, що затриманого чиновника підозрюють за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), а не в шпигунстві.

"Ця форма державної зради, на відміну від шпигунства, не передбачає, щоб відомості, які передаються іноземним спецслужбам, обов'язково становили державну таємницю", - пояснив В.Маяков.

Як повідомлялося, співробітники контррозвідки СБУ увечері 20 грудня затримали на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну. "Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку", - повідомили в прес-центрі СБУ.

Затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), що передбачає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без альтернативи.

Про те, що затриманим СБУ співробітником Кабміну є помічник В.Гройсмана С.Єжов, повідомив представник уряду у Верховній Раді Вадим Денисенко. С.Єжов неодноразово виконував функції особистого перекладача прем'єра на різних міжнародних зустрічах і під час закордонних поїздок.

За інформацією українських ЗМІ, С.Єжов супроводжував В.Гройсмана на всіх міжнародних зустрічах і в поїздках. Раніше він працював у посольстві України в США, а також в Адміністрації президента України та апараті Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею - Мінагрополітики

Польські фермери зняли блокаду з прикордонного переходу "Долгобичув-Угринів" - Держприкордонслужба

У Вишгородському та Білоцерківському районах ліквідовують вибухонебезпечні предмети - КОВА

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА