22:01 21.12.2017

Саакашвілі заявив, що у нього є пропозиції щодо громадянство від декількох європейських країн

2 хв читати
Саакашвілі заявив, що у нього є пропозиції щодо громадянство від декількох європейських країн

Лідер української партії "Рух нових сил", екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що у нього є пропозиції про надання громадянства від декількох європейських країн, але він має намір відстоювати свої права в Україні.

"Мені не потрібна голландська віза ... По-перше, я вже був на Заході, в будь-який момент міг виїхати в будь-яку європейську країну", - сказав М.Саакашвілі в ефірі телеканалу "NewsOne" в четвер увечері.

"У мене є пропозиція про громадянство - не про візу, а громадянство - від декількох європейських країн, принаймні, від їх провідних політиків. У мене є автоматичне право на голландське громадянство, тому що моя сім'я з Голландії. У мене є запрошення на роботу в Америку і в тому числі кілька країн Європи. Тому ця проблема мене не турбує - я можу виїхати в будь-який момент", - заявив лідер партії" Рух нових сил ".

Він також заявив, що у нього немає ні закордонного, ні іншого "повноцінного паспорта". "Але ще раз кажу: будь-яка європейська країна мене пустить, і це ні для кого не секрет. Тому це не питання: чи допустять мене туди або не допустять", - зазначив М.Саакашвілі.

Разом з тим він заявив, що буде "відстоювати свої права в Україні". "Не буде ніяких провокацій, ми будемо спокійно діяти", - уточнив політик.

М.Саакашвілі нагадав, що в п'ятницю, 22 грудня відбудеться засідання Апеляційного суду м.Києва з розгляду апеляції прокуратури на рішення суду першої інстанції про відмову в його домашньому арешті.

"Завтра у нас Апеляційний суд ... Тому що у них там слухняна колегія ... і вони хочуть мене посадити під домашній арешт для того, щоб потім підготувати підстави для незаконної екстрадиції до Грузії", - сказав лідер партії "Рух нових сил".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА