12:41 22.12.2017

Нацрада з телерадіомовлення оголосила попередження телеканалам Newsone і "ПравдаТУТ"

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення оголосила попередження телеканалам Newsone і "ПравдаТУТ"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зробила попередження телеканалам Newsone (ТОВ "Новости 24 години", Київ), "ПравдаТУТ" (ТОВ "Інформаційне агентство "ПравдаТУТ", Вишневе Київської обл.), а також радіокомпанії "Незалежність" (ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність", Львів) за порушення правил мовлення в дні пам'яті.

Згідно з повідомленням на сайті Нацради, телеканалу Newsone за порушення правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру і дні пам'яті, а також за поширення в телеефірі необ'єктивної інформації (про розгляд Комітетом з фінансових питань Конгресу США наявності корупції в НБУ), були оголошені попередження за обома випадками.

"Радіокомпанія "Незалежність" не дотрималася правил ведення мовлення в дні жалоби і дні пам'яті, зокрема 21 жовтня 2017 року, коли відзначалася 70-та річниця з дня проведення радянськими карально-репресивними органами операції "Захід" - масової депортації населення західної України до Сибіру", - наголошується в повідомленні регулятора.

У Нацраді вказали на те, що в ефірі РК "Незалежність" не було оголошення про хвилину мовчання о 12:00 з супроводом звуку метронома і поширення інформації про день пам'яті в проміжку часу з 9:00 до 16:00.

Крім того, Нацрада в ефірі телеканалу "ПравдаТУТ" виявила недотримання вказаних правил 27 жовтня (день пам'яті "80 років з часу масових розстрілів української інтелігенції в урочищі Сандармох"). Зокрема, в ефірі телеканалу була відсутня хвилина мовчання о 12:00, а також інформація про день пам'яті, крім повідомлення в сюжеті передачі новин о 20:32; крім того, була зафіксована трансляція комедійного фільму "Весілля в Малинівці" (о 16:05).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА