13:18 22.12.2017

Перший страйк Ryanair відбувся без скасування рейсів

2 хв читати
Перший страйк Ryanair відбувся без скасування рейсів

Пілоти ірландського лоукостера Ryanair Holdings Plc у Німеччині провели перший страйк за 32 роки існування компанії, проте поки що скасування рейсів вдалося уникнути, затримано 9 із 36 вильотів Ryanair з німецьких аеропортів.

Страйк, який скликала профспілка пілотів Vereinigung Cockpit, тривав протягом чотирьох годин 22 грудня - з 5 до 9 ранку за місцевим часом (7:00 - 11:00 за київським часом), зазначено в повідомленні Ryanair.

"Ryanair очікує, що всі заплановані на сьогодні рейси з Німеччини будуть відправлені. Ми вдячні пілотам за те, що вони поставили інтереси клієнтів на перше місце і багато в чому проігнорували цей страйк VC", - зазначає компанія.

VC поки що не коментує те, що відбувається.

Минулого тижня Ryanair вперше погодилася визнати профспілки. Найбільший лоукостер Європи запросив організації пілотів в Великобританії, Німеччині, Ірландії, Іспанії, Італії та Португалії за стіл переговорів і закликав їх скасувати запланований страйк.

Відмова співпрацювати з профспілками була одним з елементів бізнес-моделі лоукостера. Об'єднання пілотів сподіваються залучити компанію до переговорів, щоб узгодити ринкові умови праці та оплати.

Раніше Ryanair була змушена оголосити про скасування понад 20 тис. рейсів протягом кількох місяців через проблеми з графіками пілотів і неправильним розрахунком відпусток. Компанія планує найняти більше сотні нових пілотів.

Акції Ryanair подешевшали на 0,4% на торгах у Лондоні і Дубліні в п'ятницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА