14:45 23.12.2017

Бойовики порушили перемир'я, обстрілявши українські позиції на Світлодарській дузі

2 хв читати
Бойовики порушили перемир'я, обстрілявши українські позиції на Світлодарській дузі

Незаконні збройні формування порушили домовленості про новорічно-різдвяне перемир'я, провівши обстріл українських позицій на Світлодарській дузі близько 12:00 суботи, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" спікер штабу АТО Василь Лабай.

"Близько години тому противник провів провокаційний обстріл наших позицій на Світлодарській дузі. Застосовувалися БМП, гранатомети і міномети", - розповів він.

Разом з тим В.Лабай підкреслив, що сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

"Цей обстріл не загрожував життю наших військовослужбовців, проте ми завжди готові дати адекватну відповідь на ці провокації", - підкреслив він.

У свою чергу, представник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу в суботу в Києві зазначив, що українські військовослужбовці дотримуються новорічно-різдвяного перемир'я в зоні проведення антитерористичної операції та готові продовжити такий режим на період усіх свят.

"Українська армія контролює ситуацію в районі проведення антитерористичної операції і готова, як завжди, дотримуватися режиму тиші і в святковий час зокрема", - сказав він.

Пізніше на сторінці прес-центру штабу АТО в Фейсбуці з'явилася заява, в якій, зокрема, міститься інформація про вищевказане порушення з боку бойовиків.

"Сьогодні близько 11.30 російські найманці скоїли обстріл у бік позицій Збройних сил України на Світлодарській дузі. Озброєна провокація з гранатометів, великокаліберних кулеметів і озброєння БМП була здійснена з непідконтрольного українському уряду населеного пункту Калинівка. Вогонь у відповідь сили АТО не відкривали", - сказано в заяві.

У штабі нагадали, що, за даними розвідки штабу АТО, збройні формування накопичили неподалік лінії бойового зіткнення на різних напрямках запаси боєприпасів.

"Мета створення цих арсеналів - відкриті провокації проти підрозділів Збройних сил України та ймовірні обстріли тимчасово окупованих прифронтових населених пунктів у Донецькій та Луганській областях під час новорічно-різдвяного перемир'я, щоб спровокувати у відповідь вогонь і звинуватити підрозділи сил АТО нібито в зриві перемир'я", - вказують в штабі.

Українська сторона розцінює такі дії бойовиків та їхніх кремлівських кураторів як свідчення зацікавленості в подальшому загостренні конфлікту і як такі, що "демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню і свідоме невиконання Мінських домовленостей".

"Все це відбувається, незважаючи на те, що ОБСЄ постійно здійснює контроль за режимом стійкого новорічно-різдвяного перемир'я", - додали в штабі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА