20:16 23.12.2017

НАТО повідомило про посилення активності російських підводних човнів

2 хв читати
НАТО повідомило про посилення активності російських підводних човнів

НАТО стурбоване підвищенням активності російських підводних човнів в Середземному морі і Атлантичному океані. Про це заявив генсек організації в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), опублікованому в суботу, 23 грудня. За його словами, активність підводних човнів російських ВМС досягла "найвищого рівня з часів холодної війни".

Росія "солідно інвестувала" в свій морський флот, особливо, в підводні човни, заявив Столтенберг, зазначивши, що з 2014 року були здані в експлуатацію 13 російських субмарин. За даними НАТО, підводні човни ВМС РФ курсують по всій Атлантиці, в тому числі "поблизу узбережжя" країн альянсу.

Столтенберг побоюється, що під загрозу можуть потрапити шляхи сполучення між членами НАТО з Європи і Північної Америки. "Нам необхідний безпечний і відкритий морський шлях", щоб мати можливість транспортувати по Атлантиці війська і спорядження, підкреслив генсек альянсу.

Він нагадав про плани НАТО створити нове оперативне об'єднання, яке повинне займатися забезпеченням додаткових поставок по Атлантиці "в разі загострення конфлікту з Росією", пише FAS. Ухвалення рішення з цього приводу очікується в наступному році.

НАТО висловила стурбованість у зв'язку з активністю російських субмарин вперше, відзначає FAS. Після закінчення холодної війни альянс, за словами Столтенберга, навпаки, знизив свою військово-морську активність, особливо, у частині протидії підводним човнам. "Ми менше тренувалися і втратили навички", - пояснив генсек НАТО.

Раніше адмірал ВМС США, командувач підводного флоту НАТО Ендрю Леннон в бесіді з The Washington Post повідомив, що активність російських підводних човнів поблизу підводних кабелів в Північній Атлантиці досягла максимального рівня. "Очевидно, що Росія проявляє інтерес до підводної інфраструктури" НАТО і її окремих країн-членів, зазначив Леннон.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА