14:13 26.12.2017

На сьогодні завдання в зоні АТО виконують близько 5 тис. бійців Нацгвардії - командувач

1 хв читати
На сьогодні завдання в зоні АТО виконують близько 5 тис. бійців Нацгвардії - командувач

 Наразі в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі виконують завдання близько 5 тис. військовослужбовців Національної гвардії України, повідомив командувач НГУ Юрій Аллеров.

"На сьогодні в зоні АТО в середньому виконують завдання близько 5 тис. осіб, зокрема, це боротьба з диверсійними групами. Також у списку завдання розвідки - як авіаційної, так і безпосередної. Досить серйозна триває робота зі знищення снайперів супротивника. Ми проводимо контрольно-обмежувалні заходи в зоні АТО, завдання на блокпостах, взводний-опорних пунктах. Ми здійснюємо патрулювання, забезпечуємо заходи, пов'язані з конвоюванням, організацією охорони громадського порядку", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Ю.Аллеров поінформував, що в списку завдань Національної гвардії також значаться заходи забезпечення функції протидесантного резерву.

"Це стосується більше підрозділу "Азов", що відповідає за протидію спробам диверсійних і десантних груп зайти з боку моря", - сказав він.

Водночас командувач Національної гвардії України повідомив, що з початку року в зоні АТО загинули 16 і дістали поранення 27 нацгвардійців.


Повний текст інтерв'ю опубліковано на головній сторінці агентства в розділі "Ексклюзивні інтерв'ю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА