08:30 27.12.2017

Мінінфраструктури веде переговори ще з двома лоукостерами

4 хв читати
Мінінфраструктури веде переговори ще з двома лоукостерами

Міністерство інфраструктури України веде переговори з ще двома лоукостерами крім Sky Up про вихід на український ринок, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"На початку року ми почали переговори з трьома компаніями, я не хотів анонсувати, що може бути три, тому ми обережно говорили про одного, який відбувся. Вони оголосили себе в цьому році. Переговори з двома іншими тривають, я на 80% впевнений, що в наступному році вони зайдуть на український ринок", - сказав В.Омелян в ефірі Еспресо.TV у вівторок.

Він підкреслив, що одна з компаній - Sky Up - буде повністю українською, інші - з українським контрольним пакетом.

"Поки ми говоримо про компанії, які вже відбулися, це 100% українського приватного капіталу - Sky Up. Дві інші будуть з 49% іноземного капіталу і 51% українського, щоб вони могли здійснювати внутрішні українські рейси. Вони уважно аналізують ринок - це істотні капіталовкладення і вони повинні відчувати себе на 100% захищеними і вірити державі ", - зазначив Омелян.

За його словами, жоден з лоукостерів не матиме преференцій на українському ринку.

"Для нас важливо, щоб це були не тільки внутрішні, а й міжнародні авіаперевезення в форматі вільної конкуренції. Ми не хочемо створювати преференції або особливі умови для кого-небудь. Умови будуть рівними для всіх. Конкуренція повинна бути", - пояснив міністр.

Як повідомлялося, новостворена авіакомпанія SkyUp почне роботу з квітня 2018 року і в перший рік планує виконання міжнародних чартерних рейсів, а також відкриття регулярних внутрішніх і міжнародних рейсів.

Відповідно до прес-релізу, розданому перед презентацією компанії в Києві 14 грудня, чартери в 2018 році будуть виконуватися з Києва, Харкова, Львова та Одеси та інших міст України по 16 напрямкам.

Серед таких: Анталія, Бодрум, Даламан, Шарм-Ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тирана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубай.

Внутрішні рейси будуть запущені в кінці травня - початку червня і на першому етапі будуть виконуватися з Одеси до Києва, Харкова та Львова.

Міжнародні регулярні рейси в 2018 році планується виконувати з Києва в Барселону, Дубай і Ларнаку.

Як повідомив під час презентації генеральний директор авіаперевізника Євген Хайнацький, продаж квитків на перші рейси буде відкрита в березні-квітні 2018 року.

"Ми відкриті до співпраці не тільки з авіакомпаніями, а й з туристичним ринком", - додав він.

Тільки за неповний 2018 рік авіакомпанія планує обслужити близько 650 тис. українців.

Відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна" про отримання призначень на маршрути, Е.Хайнацький повідомив, що заявки на отримання призначень на виконання регулярних рейсів будуть подані відповідно до законодавства.

"Ми зараз проходимо сертифікацію в Державіаслужбі, і в березні, коли отримаємо сертифікат експлуатанта, подамо заявку і будемо брати участь в конкурсі", - сказав він.

Компанію привітав з планованим початком роботи присутній на презентації міністр інфраструктури України Володимир Омелян, який наголосив на важливості того, що SkyUp буде виконувати і внутрішні і міжнародні рейси, а також працювати за моделлю лоукост, і крім того, є компанією зі 100%-им українським приватним капіталом.

SkyUp, крім іншого, в прес-релізі зазначила, що вартість польоту буде формуватися за лоу-кост моделлю, без багажу і додаткових послуг. Вона буде залежати від напрямку і часу придбання квитків. Наприклад, на маршруті Київ-Одеса квиток буде коштувати від 499 грн в один бік.

Її засновник і співвласник Юрій Альба в свою чергу додав, відповідаючи на питання про окупність, що з початку операцій частка чартерів буде значно більше частки регулярних рейсів в програмі компанії.

"За рахунок того що чартерні перевезення апріорі не бувають збитковими, компанія відразу приступить до процесу окупності", - сказав він.

Говорячи про флот компанії, її керівник Е.Хайнацький повідомив, що на сьогоднішній день її флот становить три літаки Boeing 737-800 NG на 189 крісел 2001, 2002 і 2011 років випуску.

У 2018 році компанія доведе обсяг флоту до чотирьох бортів, в 2019 планує довести його до 6 літаків, в 2020-до 8, 2021- до 10, 2022- до 12 бортів. Компанія планує поповнювати флот також літаками Boeing 737MAX.

"SkyUp зараз веде переговори з усіма аеропортами України про співпрацю, вже підписані договори з аеропортами "Київ" і "Бориспіль". У Києві ми будемо оперувати з двох аеропортів", - додав Е.Хайнацький.

Окрім того, відповідаючи на питання про можливу співпрацю з провідним українським авіаперевізником "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), Ю.Альба відповів, що практично впевнений в ньому. "Ми, в першу чергу, не хочемо відділятися або відокремлюватися, співпраця - це завжди конструктив. Конкуренція буде, але я хочу, щоб вона була чесною, а також, щоб конкуренти були колегами і партнерами і знаходили спільні інтереси. Я впевнений, що складеться так, що ми матиме код-шерінгові угоди з МАУ і будемо виконувати спільні рейси, підвозити пасажирів. Я не те що не виключаю цього, я впевнений, що це буде", - резюмував він.

ТОВ "Авіакомпанія" Скайап" зареєстровано в Києві в червні 2016 року. Засновником SkyUp виступило ТОВ "ACS-Україна" Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp!

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА