09:43 27.12.2017

Луценко: Наступного року хочу закріпити зміни в Генпрокуратурі та розширювати "зону справедливості" на всю країну

2 хв читати
Луценко: Наступного року хочу закріпити зміни в Генпрокуратурі та розширювати "зону справедливості" на всю країну

Генеральний прокурор України Юрій Луценко зазначає, що наступного року хотів би закріпити позитивні зміни в роботі української прокуратури і працювати над тим, щоб "зона справедливість" розширювалася на всю країну.

"Наступний рік буде особливим. Я хочу закріпити зроблене в прокуратурі і хочу бути учасником збільшення зони справедливості. Де я буду? Я ніколи не був слухняним солдатом у своєму житті, навіть від батька за це отримував, і всі мої вчинки завжди були, скажімо так, самостійними. Наступного року Луценко буде там, де буде найгарячіше, і де це буде найбільше потрібно людям. ГПУ змінилася, хочу змінити ще і країну", - сказав він в інтерв'ю українським телеканалам, показаному у вівторок увечері.

Ю.Луценко пишається тим, що в Генпрокуратуру "зайшла справедливість". "Тисячі справ щодо малозначимих кримінальних правопорушень було закрито, стосовно солдатів, пенсіонерів, бідних людей, які в силу різних причин помилилися. Я сідав поряд з обвинуваченим на лавку, щоб показати необхідність особливого ставлення до добробатів, я заходив у в'язниці і карав прокурорів за те, що ув'язнені живуть в нелюдських умовах", - пояснив він.

Генпрокурор вважає, що в усіх державних інституціях має бути аналогічна ситуація, і "справедливість має зайти на всі Печерські пагорби" (де розташовані основні державні структури України - ІФ). "Тому що коли люди приватизують собі все нові і нові підприємства, напевно, це законно у більшості випадків, але це не справедливо. У такий період, як ми живемо, влада не повинна багатіти. Я в цьому глибоко переконаний. Я перебуватиму на своїй посаді стільки, щоб це почули. Якщо не почують - порушуватиму кримінальні справи, звертатимуся до людей", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА