09:34 29.12.2017

Apple попросила вибачення за ситуацію з умисним уповільненням продуктивності iPhone

2 хв читати
Apple попросила вибачення за ситуацію з умисним уповільненням продуктивності iPhone

Apple Inc. попросила вибачення за ситуацію з умисним уповільненням продуктивності деяких моделей iPhone після численних скарг користувачів.

"Ми знаємо, деякі з вас почуваються так, ніби Apple ввела вас в оману. Ми просимо вибачення", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті компанії.

Apple пообіцяла знизити ціну на послугу заміни акумулятора, а також включити в оновлену версію операційної системи для iPhone, яка вийде на початку 2018 року, функцію відстеження стану акумулятора.

Раніше цього місяця компанія опинилася під вогнем критики, коли користувачі та галузеві фахівці звернули увагу на скорочення продуктивності низки моделей iPhone після певного часу їх використання.

Засновник компанії Geekbench, яка тестує апаратні ресурси, Джон Пул заявив, що продуктивність моделей iPhone 6s та iPhone 7 уповільнюється разом із послабленням потужності акумуляторів пристроїв.

Apple визнала, що скоригувала операційну систему iOS так, щоб уповільнити виконання певних завдань, що потребують найбільших витрат обчислювальних ресурсів, оскільки використовувані в iPhone літій-іонні акумулятори втрачають потужність із часом і в деяких умовах, наприклад у холодну погоду або за низького рівня заряду, не справляються з навантаженням.

Дії Apple викликали чимало запитань, зокрема щодо якості продукції компанії та мотивації її рішення про уповільнення роботи пристроїв, пише газета The Wall Street Journal.

Стосовно компанії вже подано кілька судових позовів.

"Ми ніколи не робили і не робитимемо будь-що, що навмисно скорочувало б термін служби будь-якого пристрою Apple або погіршувало б досвід його використання споживачами, щоб сприяти оновленню ними пристроїв", - зазначають в Apple.

Вартість послуги із заміни батареї для iPhone 6 і пізніших моделей скоротиться до $29 із $79, повідомила компанія. Зниження ціни цієї послуги, ймовірно, дасть змогу споживачам довше користуватися одним пристроєм.

Останнім часом термін використання однієї моделі iPhone клієнтами Apple збільшився. Згідно з даними Guggenheim Partners, вони змінюють iPhone на новіші версії раз на три роки, а не раз на два роки, як раніше.

У зв'язку з цим зростання обсягів продажу пристроїв Apple уповільнилося: у 2017 фінроці компанія продала 216 млн iPhone порівняно з піковим рівнем 2015 року в 231 млн штук.

Apple досить рідко просить вибачення у користувачів. У 2010 році Стів Джобс, який очолював компанію на той момент, попросив вибачення за проблему з антеною в iPhone 4. Його наступник Тім Кук у 2012 році оприлюднив листа з вибаченнями після скарг, що надійшли від клієнтів, на картографічний застосунок Maps.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА