10:36 29.12.2017

У великих містах РФ відбуваються масові "мінування"

2 хв читати

У великих російських містах масово повідомляють про замінування інфраструктурних та комерційних об'єктів.

Іркутськ

Так в Іркутську перевіряють анонімний дзвінок про нібито мінування місцевого аеропорту, повідомив "Інтерфаксу" джерело в екстрених службах.

"Невідомі зловмисники повідомили правоохоронним органам про те, що аеропорт в Іркутську нібито заміновано. Зараз ця інформація перевіряється, на місці працюють відповідні служби, в аеропорту посилено заходи безпеки", - сказало джерело.

Він повідомив, що поки рішення про евакуацію аеропорту не прийнято.

Пенза

Торгові центри Пензи перевіряли після телефонних повідомлень про їх замінування, повідомили агентству "Інтерфакс-Поволжя" у прес-службі регіонального УМВС.

Повідомлення надійшли в ніч на 29 грудня.

"Співробітники поліції негайно виїхали і провели всі необхідні перевірочні заходи. В результаті нічого небезпечного не виявлено", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, в даний час проводяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до даних завідомо неправдивими повідомленнями про акт тероризму.

За подібні злочини КК РФ передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років.

У свою чергу місцеві ЗМІ повідомляють з посиланням на користувач соцмереж про оточенні двох торгових центрів в місті близько години ночі.

Томськ

Анонімні повідомлення про нібито закладені вибухові пристрої в чотирьох торгових центрах перевіряють в Томську, повідомив агентству Інтерфакс-Сибір інформоване джерело.

За його даними, перевіряється інформація про вибухові пристрої в найбільшому торговому центрі Томська "Смарагдове місто", а також в "Смайл-Сіті", "Бонна", "Аврора", в якому, в тому числі, розташовується бюро агентства "Інтерфакс-Сибір ".

Джерело відзначило, що в даний момент проводиться евакуація людей з будівель торговельних центрів.

Хабаровськ

Більше тисячі людей евакуювали з кількох торгових центрів в Хабаровську після дзвінків про замінування, повідомили "Інтерфаксу" в управлінні з ГО і НС міста.

"За останні дві години надійшла інформація про замінування шести будівель. Евакуйовано близько тисячі чоловік. Йде обстеження будівель", - сказав представник управління.

Він уточнив, що торгові центри розташовані по всій території міста, зараз там йдуть передноворічні розпродажі.

"Залучені всі служби, всі без паніки", - сказав він.

У прес-службі УМВС Росії по Хабаровському краю агентству підтвердили, що надходила інформація про вибухові пристрої в будівлях.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА