13:17 29.12.2017

Підозрюваний у роботі на спецслужби РФ Єжов не допускався до інформації "для службового користування"

2 хв читати
Підозрюваний у роботі на спецслужби РФ Єжов не допускався до інформації "для службового користування"

Підозрюваний у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації перекладач прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіслав Єжов не працював з інформацією з грифом "для службового користування", йдеться у відповіді секретаріату Кабінету Міністрів України на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією секретаріату Кабміну, С.Єжова було звільнено з посади заступника керівника протоколу прем'єра 21 грудня.

Посада, на якій перебував С.Єжов, не передбачала надання доступу до державної таємниці, і його не було надано С.Єжову.

"За інформацією протоколу прем'єр-міністра України, за час перебування на посаді обробка документів із грифом "для службового користування" Єжову Станіславу Станіславовичу не доручалася", - йдеться у відповіді на запит.

Як повідомлялося, працівники контррозвідки СБУ ввечері 20 грудня затримали на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну - С.Єжова. "Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку", - повідомили в прес-центрі СБУ.

Затриманому було повідомлено про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), що передбачає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без альтернативи.

С.Єжов неодноразово виконував функції особистого перекладача прем'єра на різних міжнародних зустрічах і під час закордонних поїздок.

Раніше він працював у посольстві України в США, а також в Адміністрації президента України та апараті Верховної Ради.

За даними СБУ, затриманий збирав інформацію про зарубіжні поїздки українського прем'єра за завданням ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, і його діяльність не потрапляє під визначення шпигунства.

Дружина С.Єжова Юлія Мірошникова має громадянство РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА