14:42 29.12.2017

Безпечне Євробачення стало успіхом поліції Києва цього року, але залишаються нерозкритими резонансні злочини - Крищенко

3 хв читати
Безпечне Євробачення стало успіхом поліції Києва цього року, але залишаються нерозкритими резонансні злочини - Крищенко

Успіхом у роботі поліцейських Києва в 2017 році стала безпека високого рівня на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення", також вдалося уникнути серйозних інцидентів на масових акціях у центрі столиці, але, як і раніше, залишається нерозкритою низка резонансних злочинів і не завжди виходить спрацювати на випередження, констатує начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

"Найяскравіша позитивна подія року, що минає, - це "Євробачення". Воно було проведене на дуже високому, серйозному рівні безпеки. Гарну оцінку роботі поліції під час конкурсу дала міжнародна спільнота, кияни", - розповів А.Крищенко агентству "Інтерфакс-Україна" про підсумки року для поліції Києва.

За його словами, до позитивних моментів роботи поліції столиці в 2017 році також можна віднести той факт, що на масових заходах, яких у Києві відбувається дуже багато, правоохоронцям вдалося не допустити серйозних конфліктів та конфронтацій.

"Масові заходи відбулися без особливих ексцесів, хоча і були сутички з правоохоронцями. Але не було тяжких наслідків. Усі, хто порушував правопорядок, були притягнуті або до адміністративної, або до кримінальної відповідальності", - зазначив керівник главку.

А.Крищенко звернув увагу на те, що на масових заходах хорошу роботу показав відділ парламентерів поліції Києва. "Паралельно з роботою ці люди також проходять інтенсивну підготовку. У багатьох ситуаціях, зокрема в наметовому містечку, вдавалося знизити напруження саме завдяки нашим парламентерам", - розповів начальник ГУ Нацполіції.

Запуск системи відеоспостереження, за його словами, також став позитивом у роботі столичної поліції. "Це дійсно досягнення. Серйозна система відеоспостереження, яка розпочала роботу за підтримки столичної влади в 2017 році, значно допомагає в розкритті злочинів. Нині у нас уже близько 5 тисяч камер", - навів дані А.Крищенко.

За його словами, цей проект триватиме і наступного року.

А.Крищенко уточнив, що нині кількість учасників масових акцій також підраховують камери спостереження.

"Значно знижено рівень злочинності: вуличних грабежів стало менше десь на 40%. Я вважаю, що це те, що киян насамперед хвилює. І в цьому заслуга всього колективу поліції Києва, патрульної поліції зокрема", - розповів начальник главку.

Також, за його словами, розкрито частину тяжких злочинів, зокрема резонансних.

Керівник столичної поліції зазначив, що серйозну роботу поліцейські провели щодо затримання бандугруповань і протидії наркоторгівлі.

А.Крищенко також відзначив хорошу роботу оновленої водної поліції міста.

Говорячи про те, що не вдалося зробити цього року, в чому поліцейські недоробки, начальник поліції Києва наголосив, що сам факт допущення резонансних злочинів свідчить про те, що не завжди поліція проводить хорошу превентивну роботу. "Йдеться про резонансні вибухи. На жаль, не всі злочини розкриваються швидко", - додав він.

Що стосується планів і пріоритетів у роботі на наступний рік, А.Крищенко розповів, що на першому місці залишається запобігання вуличній злочинності, боротьба з незаконним обігом наркотиків.

Крім того, за його словами, серйозна робота проводиться з оновлення служби дільничних поліцейських. "Ми набираємо нових людей, модернізуємо службу. Низку кроків у цьому напрямі було зроблено в 2017 році, продовжимо і в наступному", - сказав начальник поліції Києва.

За його словами, нині дільничні поліцейські виконують цілу низку функцій, і необхідно зробити так, щоб дільничний насамперед виконував своє основне завдання - спілкувався з людьми. "Це так звана поліція першого контакту", - додав А.Крищенко.

"Основні плани поліції - розкрити скоєні злочини й ефективно працювати на превенцію, зниження рівня злочинності, щоб кияни і гості почувалися безпечно", - підсумував начальник столичної поліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА