16:43 29.12.2017

Цигикал сподівається на створення загонів "Дозор-М", задіяних на Азовському і Чорному морях

2 хв читати
Цигикал сподівається на створення загонів "Дозор-М", задіяних на Азовському і Чорному морях

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал розраховує на формування загонів "Дозор-М", які будуть розгорнуті на Азовському і Чорному морях.

"Я сподіваюся, що у нас з'являться ще й "Дозор-М", формування яких ми обговорюємо з нашими американськими партнерами. Будемо їх розгортати щодо Азовського і Чорного морів. Точки дислокації будуть визначені. Це ще близько семи підрозділів", - розповів П. Цигикал у підсумковому інтерв'ю для газети "Прикордонник України".

За його словами, дві одиниці зараз діють в Одесі та Маріуполі. "Вони, можна так сказати, забезпечені за останнім словом техніки. Буквально на днях від наших американських партнерів туди надійшло спеціальне водолазне обладнання", - додав він.

П.Цигикал розповів, що наразі реформуються інші підрозділи "Дозору", в планах - "їх серйозне розширення, дислокація безпосередньо в регіонах, підпорядкованих обласному центральному апарату в Києві".

Ще одним завданням для майбутніх підрозділів буде підготовка до протидії можливому вторгненню, наголосив глава прикордонного відомства. "Тоді їм доведеться проводити спеціальні, зокрема диверсійні операції. Наші міжнародні партнери вже проводять навчання фахівців з цього напряму в Оршанці", - зазначив П.Цигикал.

Відповідаючи на запитання про те, чи заплановано розвиток прикордонної авіації, глава прикордонної служби сказав: "Одна із проблем цієї галузі - те, що частина техніки практично вичерпала передбачений для неї експлуатаційний ресурс. Зараз у Міністерстві внутрішніх справ вивчається програма закупівлі патрульних вертольотів іноземного виробництва для потреб національної поліції, Нацгвардії і Державної прикордонної служби. Можливо, наступний рік буде щодо цього вирішальним. Щодо літаків ситуація дещо складніша, але з часом буде вирішена і щодо неї".

П.Цигикал також вказав, що переоснащення Держприкордонслужби відбувається не лише за рахунок коштів держбюджету України, а й значною мірою за сприяння уряду США, Міжнародної організації з міграції та інших зарубіжних партнерів. "Загалом із початку року обсяг таких надходжень перевищив 700 млн грн. Це стосується забезпечення транспортом і різною інтелектуальною технікою для підрозділів на кордоні", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА