18:42 29.12.2017

Холодницький: У передвиборному 2018 році для САП важливо чітко тримати курс на позаполітичне дотримання закону

2 хв читати
Холодницький: У передвиборному 2018 році для САП важливо чітко тримати курс на позаполітичне дотримання закону

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький вважає основними завданнями у 2018 році позаполітичне дотримання закону, забезпечення винесення судами вироків за корупційними справами і законодавче забезпечення діяльності САП.

"У наступному році для нас будуть важливі три речі. Перше - чітко тримати курс на позаполітичне дотримання закону в наступному передвиборному році. Як би не використовували наші дії різні політики у своїй риториці, для нас головним було, є і буде дотримання закону - саме це гарантує майбутнє нашої держави, яка має бути правовою", - написав Н.Холодницький на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Він наголосив, що САП притягає до відповідальності "не за політичні погляди або займані посади, не за приналежність до певної групи осіб", а лише тому, що зібрано достатньо доказів, що свідчать про факти корупційних злочинів.

"Друге - вироки у наших понад ста направлених до суду провадженнях, кількість яких в наступному році зростатиме. Ми потребуємо вироків, як повітря, а неприпустимо довгий судовий процес, який дуже часто не відбувається або переноситься на тижні і місяці, ставить під сумнів як нашу роботу, так і збільшує розчарування суспільства в правосудді загалом", - зазначив глава САП.

На його думку, цю проблему має вирішити незалежний антикорупційний суд, який потрібен "не сьогодні, не завтра, а ще вчора", і має з'явитися в 2018 році.

"Третє - дуже тонкий момент - законодавче забезпечення нашої діяльності", - повідомив Н.Холодницький, зазначивши, що "дуже хочеться, щоб в парламенті перестали намагатися за допомогою законів обмежити права САП в досудовому розслідуванні".

"Водночас, спасибі парламентаріям за підтримку поки що на рівні профільного комітету законопроекту №7271, що надасть можливість гарантувати САП стабільність від спроб скорочення прокурорів, як це було в цьому році", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА