19:00 29.12.2017

Суд визначив заставу 1,5 млн грн віце-меру Запоріжжя, підозрюваному у справі про фіктивні тендери

3 хв читати
Суд визначив заставу 1,5 млн грн віце-меру Запоріжжя, підозрюваному у справі про фіктивні тендери

Червонозаводський районний суд м.Харкова визначив запобіжний захід заступнику міського голови Запоріжжя Анатолію Пустоварову, підозрюваному в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

"Суд відмовив у запобіжному заході у вигляді утримання під вартою і встановив заставу в сумі 1,5 млн грн. Якщо протягом 5 днів гроші не будуть внесені, підозрюваний буде взятий під варту", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес - службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства не зміг сказати, чи буде подана апеляційна скарга на запобіжний захід. "Рішення ще не прийнято. Воно буде прийнято в встановлені законом терміни", - сказали в прес-службі.

Як повідомлялося, А.Пустоваров став четвертим підозрюваним у справі про фіктивні тендери, в рамках якого раніше було оголошено про підозру заступнику голови Запорізької облради, керівнику фракції "Самопоміч" в облраді Владиславу Марченко і його братові.

20 грудня Харківська прокуратура провела в Запоріжжі обшуки в службових кабінетах і за місцем проживання низки місцевих високопоставлених чиновників, серед яких заступник В.Марченко і А.Пустоваров.

Пізніше адвокат Марченко Сергій Барбашин повідомив, що його підзахисний був затриманий після обшуку у нього вдома слідчим харківської прокуратури і відправлений до Харкова, де йому було вручено підозру в скоєнні злочину. У партії "Об'єднання "Самопоміч" розцінили затримання В.Марченко як тиск на політичну силу. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко спростував політичне підґрунтя його затримання. "В.Марченко, який згідно з даними слідства, разом з братом ... лобіювали свої фірми через зв'язки з екс- оппоблоковцем, заступником мера Пустоваровим ... Не розумію лише - де тут політичні репресії?", - заявив він.

22 грудня прокуратура оголосила про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України) Марченко, його братові і директору одного з комунальних підприємств Мелітополя.

За попередніми даними досудового слідства, підозрювані разом з іншими особами розробили схему незаконного заволодіння бюджетними коштами. "Тільки в цьому році проведено більше 10 тендерів через систему "Прозорро" на ремонт і реконструкцію освітлення парку відпочинку в Мелітополі, спортмайданчиків і багатопрофільного ліцею в Запоріжжі. Однак фактично тендер не відбувався. Оскільки підозрювані не допускали до участі в торгах сторонніх учасників, то державне замовлення розігрувалося тільки між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності", - повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт і послуг, які фактично не проводилися і не виявлялися, а кошти перераховувалися на рахунки підконтрольних фірм, а звідти кошти переводили фіктивним підприємствам для подальшого переведення в готівку. Внаслідок цього, за даними слідства, бюджетам Мелітополя і Запоріжжя завдано збитків на суму понад 87 млн.грн.

24 грудня Червонозаводський райсуд Харкова визначив запобіжний захід В.Марченко і його братові Марку у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Прокуратура подала на них апеляцію. Крім того, прокуратура направила до суду клопотання про відсторонення від займаної посади заступника голови Запорізької облради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА