20:31 29.12.2017

Мугабе отримає особняк, офіс і Mercedes Benz S-класу

2 хв читати
Мугабе отримає особняк, офіс і Mercedes Benz S-класу

Колишній президент Зімбабве може розраховувати на охорону, секретарів, садівників, офіціанток, особняк, окремий офіс, водіїв, автомобіль і чотири авіаперельоти на рік

Новий президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва встановив привілеї, якими можуть користуватися колишні керівники країни, пише зімбабвійська газета The Herald. На них може претендувати будь-який, хто з 31 грудня 1987 року обіймав найвищу посаду і відслужив один повний термін. Роберт Мугабе який наприкінці листопада пішов у відставку став президентом саме в цю дату.

Колишній президент може претендувати на обставлену резиденцію в будь-якому місці столиці країни Хараре, також він отримає допомогу на житло, розмір якого визначає діючий глава держави. Надається альтернатива - будівництво або покупка резиденції в будь-якому місці країни або грошова виплата, еквівалентна вартості резиденції.

Площа землі під резиденцію не може перевищувати 5 тис. кв. м. Розмір будинку не може бути більше "розумного розміру будинку з п'ятьма спальнями, гостьовим крилом з трьома спальнями, кабінетом, басейном, двома кімнатами для охорони і двома гаражами", пише газета.

Доглядати за будинком будуть три хатні робітниці, два садівника, два кухарі, дві офіціантки і дві прачки. Чисельність охорони колишнього президента визначає діючий глава держави, але охоронців повинно бути мінімум шість чоловік.

Екс-президенту нададуть офіс, обладнаний телефонним зв'язком, двома комп'ютерами і будь-якими іншими пристосуваннями за рішенням чинного президента. Колишньому чиновнику також дадуть мобільний телефон. Його будуть обслуговувати два водія, два персональних секретаря, два ад'ютанта і два клерка.

Також екс-лідер може розраховувати на аж до чотирьох авіаперельотів в рік, один Mercedes Benz S500 або еквівалентний автомобіль, один повнопривідний фургон і один пікап. Також транспорт виділяється охороні та іншим працівникам. Оновлення парку автомобілів відбувається кожні п'ять років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА