09:12 02.01.2018

Український ракетний катер відкривав попереджувальний вогонь по судну-порушнику під прапором Танзанії

2 хв читати

Ракетний катер "Прилуки" Військово-Морських сил України був вимушений відкрити попереджувальний вогонь по судну під прапором Танзанії, яке запідозрили в перевезенні наркотиків, повідомили у відомстві.

Як повідомляється в інформації, розміщеній на сторінці ВМС у Facebook у понеділок, інцидент стався в останні години 2017 року в територіальних водах України біля Одеської області.

"Судно-порушник було виявлено технічними засобами спостереження на траверзі н. п. Курортне в межах територіальних вод України, на виклик не відповідало, тому ракетний катер "Прилуки" розпочав його переслідування. З'ясувавши безперспективність спроби втечі від українського військового катера, судно вийшло на зв'язок та було опитано згідно з процедурами, встановленими міжнародним морським правом. Проте судно-порушник вимоги зупинитися не виконало. З метою примушення до припинення протиправних дій ракетний катер "Прилуки" відкрив попереджувальний вогонь з артилерійської установки по курсу судна, яке було зупинено та відконвойовано до порту Одеса", - йдеться в повідомленні.

Припинення незаконних дій іноземного судна в територіальних водах України здійснювалося за підтримки броньованих артилерійських катерів "Аккерман" та "Бердянськ" із доглядовою командою на борту, а також катера морської охорони Державної прикордонної служби України з представниками СБУ на борту.

"За результатами перевірки спільної групи у складі співробітників Держприкордонслужби та СБУ на судні було виявлено 1737 ящиків сигарет без акцизних марок. Документи на виявлений вантаж були відсутні. Крім того, було встановлено, що у двох із 11 членів екіпажу були відсутні паспорти моряків", – заявили в прес-службі Держприкордонслужби України.

Перевірка судна триває.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА